Društvo

Pomoć zubara iz Turske

Delegacija Udruženja stomatologa iz Izmira u naredna tri dana sprovodi akciju besplatne stomatološke pomoći za lica ometena u razvoju.

Kako je najavljeno akcija će trajati tri dana, a osim liječenja zuba stomatolozi iz Turske će pružati savjete svima koji dođu na pregled.

Direktor Regionalnog centra za dnevni boravak i oporavak osoba ometenih u razvoju, Tahir Delić, ističe da u naredna tri dana sva lica ometena u razvoju imaju priliku da dođu na besplatanu stomatološku dijagnostiku ali i  da se upoznaju sa pravilima oralne higijene uopšte. Delić kaže  da su besplatni pregledi i liječenje zuba koje vrši Udruženje stomatolaga iz Izmira prva inicijativa koja se realizuje u novoizgrađnom objektu centra.

Udruženje stomatologa iz Izmira oformljeno je prije 25 godina sa ciljem da pruža stomatološku pomoć licima ometenim u razvoju. U Novi Pazar doputovalo je sedm članova ovog udruženja. Oni su iz Turske dovezli i opremu za rad koja je po riječima predstavnika udurženja posebno prilagođena za najmlađe. Kako kaže jedn od članova udruženja Jusuf Lukarčanin, duštvo želi da da primjer svojim kolegama kako da pomognu drugima i do sada je obišlo mnoge gradove pružajući stomatološke usluge. Čitav projekat omogućila je uprava grada Novog Pazara i opština Bornova.

(A.Š.)

Podeli