Kultura

Kulturni centar- pedeset godina postojanja

Festival omladinskih horova Srbije, Muzički festival Stari grad, Festival stvaralaštva mladih, Jesenji likovni salon, Likovni salon mladih, Likovna kolonija Sopćanska viđenja, kolonija Sandžak inspiracijia umjetnika, kao I književna nagrada Aladin Lukač samo su neke od manifestacija na koje je ponosan Kulturni centar Novi Pazar koji slavi pedesetu godišnjicu svog postojanja.

Prvobitno je osnovan kao Dom kulture “Oslobođenje”, 1963. godine,  i od tada pa do danas inicijator je svih kulturno-zabavnh događaja I kulturnog života grada uopšte. Koncert Miroslava Ilića u novopazarskoj Koncertnoj dvorani, prva je u nizu manifetsacija kojom će tokom godine biti obeležn ovaj jubilej, najvio je direktor ovog centra Husein Memić.

Iako je centar i do sada postigao značajne rezultate director i  zaposleni očekuju da će u budućem periodu Kulturni centar znatno unaprediti svoje projekte i kapacitete. Koncert Miroslava Ilića, koji nastupa u Koncertnoj dvorani poklon je građanima Novog Pazara, kaže Memić. Direktor Kulturnog centra je zahvalan Slavuju iz Mrčajevaca što je zbog rođendana najznačajnije kulturne institucije grada, odlučio da nastupa besplatno tako da je i ulaz na koncert slobodn za sve posetioce.

(A.Š.)

Podeli