Politika

Svečana akademija

Za praćenje programa Svečane akademije priredene u cast 552. godine od prvog pomena Novog Pazara u zvanicnim dokumentima, tražilo se mesto više.

Posebna atmosfera, sjajno raspoloženje prisutnih i prigodan program obeležili su ovogodišnju svecanost. Zaslužnim Novopazarcima dodeljene su povelje i plakete.

Akademiji, za koju se tražilo mesto više prisustvovali su potpredsednik Vlade i Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajic, Vilijam Infante – koordinator UN misije u Srbiji, brojna delegacija Republike Turske predvodena potpredsednikom opštine Pendik, Remzijem Šekerom, konzul Ambasade Azerbejdžana Fuad Azizov , direktor policije Srbije Milorad Veljovic, predsednici opština i brojni gradonacelnici, pripadnici Vojske Srbije, nevladinog sektora, predstavnici kulturnog i javnog života grada i regiona. Svecana akademija zapocela je posebno pripremljenim filmom o specificnostima Novog Pazara nakon čega je  doborodošlicu gostima, koji su na proslavu Dana grada I na svečanu akademiju došli iz zemlje I inostranstva, uputio gradonačelnik, dr Meho Mahmutovic.

Gradonačelnik dr Meho Mahmutović uručio je plakete I priznanja grada Novog Pazara koordinatoru misije UN u Srbiji Vilijamu Infanteu, zahvaljujući kome je u Novom Pazaru realizovano I trenutno se realizuje nekoliko višemilionskih projekata, Turskoj razvojnoj agenciji TIKA koja je realizovala nekoliko najznačajnijih infarstrukturnih projekata kakvi su izgradnja škola u Novom Pazaru, renoviranje čitaonice gradske biblioteke I mnogi drugi,zatim ambasadoru Azerbejdžana Eldaru Hasanovu, a u njegovo ime plaketu je primio konzul Fuad Azizov. Plaket je uručena i direktoru policije Republike Srbije Miloradu Veljoviću koji do sada na najbolji način I u najboljem svetlu promovisao Novi Pazar, te Gimnaziji Novi Pazar koja je iznedrila veliki broj intelektualaca, zatim profesoru doktoru Radanu Džodiću jednom od najpriznatijih stručnjaka iz oblasti hirurgije, profesoru doktoru Hasanu Haniću jednom od najboljih ekonomskih stručnjaka u zemlji, direktoru AD Novi Pazar put Izetu Ljajiću, osnivaču I dugogodišnjem direktoru Sandžaktransa Redžepu Reki Hadžibuliću, doktoru Miodragu Miši Vujancu, dr Nazimu Nokiću, Opštoj bolnici Novi Pazar za koju je priznananje uručeno direkotru dr Mirsadu Đerleku. Plaketa je postuhmno dodeljena nekadašnjem predsedniku Okružnog suda u Novom Pazaru rahmetli Ćamilu Hubiću, Željku Žuniću, odnosno Beohemiji, koja je dala veliki doprinos u realizaciji akcije ’’Godina beba’’ ,kompaniji Nelt u znak zahvalnosti za učešće u akciji  ’’Godina beba’’.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio profesor doktor Radan Džodić.

Telegrami ičestitke gradonačelniku, gradskom rukovodstvu i građanima Novog Pazara povodom 552. Rođendana Novog Pazara stigle su sa svih strana, iz zemlje I inostranstva.

Svečanu akademiju pratio je i kulturno zabavni program, posebno pripremljen za tu priliku i za Dan grada Novog Pazara.

Senada Kalić

Podeli