Politika

Mahmutović demantovao da je mimo zakona uložen novac za igradnju stadiona

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović rekao je da Gradska uprava nije mimo zakona uložila novac za izgradnju stadiona. On je rekao da je sudska presuda povodom žalbe firme “Amiga” iz Kraljeva stigla kada su radovi bili završeni, a žalba ne znači prekid radova.

Mahmutović je rekao je da je na osnovu zakonu o pomoći građevinskoj industriji bilo rečeno da se raspiše tender o izgradnji gradskog stadiona, gde je bilo ponuđeno deset firmi. Najpovoljnije uslove gradnje dala je prema njegovim rečima građevinska firma iz Novog Pazara.
“Ponuda firme iz Kraljeva bila je da betonski radovi metra kvadratnog, umesto metra kubnog koštaju jeftinije nego kod novopazarske firme. Kada se taj kvadratni metar pretvori u metar kubni ispada da su dali nepovoljne uslove gradnje. Tada su se oni žalili na negativnu referencu, koju smo im izdali, a negativna referenca je gradski jaz i šetalište, koje nikada nije tehnički primljeno, a već se raspada. Mi smo nekoliko puta slali zahteve da se ti radovi završe i oni to nisu učinili. Njihova žalba je stigla kada su radovi na Gradskom stadionu završeni. U toj žalbi je pisalo da se radovi obustave,  raspiše nova nabavka, a žalba neke firme ne odlaže radove, tako da to nismo sproveli, jer je stadion već bio napravljen. Na sajtovima piše da je nenamenski potrošen novac što je srpamno, jer je sve urađeno regularno.  ”, rekao je Mahmutović.
Mahmutović je dodao i da je cilj da se pomogne domaćoj građevinskoj operativi, jer kako je rekao, firma iz Kraljeva “Amiga”  i ranije radila u Novom Pazaru, pa su građevinske poslove retko kada mogle da obavljaju novopazarske firme, čiji radnici troše novac od zarade u ovom gradu.
Pitanje o takozvanoj aferi “Stadion”, koju je ranije objavila “Revija Sandžak”, na javnoj debati, gradonačelniku je upućeno od strane  jednog od predstavnika nove postave TV  “Jednistvo”  i  Bošnjačke kulturne zajednice Ferida Bulića. Gradonačelnik je tada rekao da je iznenađen da se ljudi koji se bore za “Bošnjaštvo” brinu što su radovi povereni novopazarskoj firmi , a ne nekoj iz Kraljeva.
“Prvi projekat bio je predviđen samo za izgradnju šutenovačkog stadiona i zapadne  tribine, a s obzirom da je firma iz Novog Pazara, oni su uštedeli, pa su za isti novac napravili severnu tribinu, 15 lokala i 1200 kvadrata poslovnog prostora”, kaže Mahmutović.
S.D.

 

Podeli