Kultura

Dino Suljković oduševio prisutne na koncertu

U foajeu Kulturnog centra održan je koncert Dina Suljkovića studenta Muzičke akademije u Nišu, osvajača brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Organizatori koncerta su grad Novi Pazar i Kulturni centar a povodom 552. rođendana Novog Pazara.

Dino Suljković je student Muzičke akademije u Nišu, u klasi Miljana Bjeletića, odsek za harmoniku. Njegov solistički koncert održan u foajeu Kulturnog centra je jedna od aktivnosti povodom dana grada.

“Da bi ste došli do nekog određenog nivoa potrebno je požrtvovanje I potrebno je odricanje, odprilike to je nekih od 4 do 6 sati rada svakog dana, a kada je neko veliko takmičenje u pitanju sprema se I radi mnogo duže I napornije, kazao je mladi Dino Suljković.

“Drago mi je da jedno ovakvo dete I jedan biser Novog Pazara koji je sa toliko godina, koliko ima svetski priznat na svim kontinentima. Dete koje je proglašeno vicešampionom Evrope u harmonici”, kazao je direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Učesnik je I više puta nagrađivan na najvećim svetskim takmičenjima. Ovaj mladi muzičar dobitnik je i priznanja – ”Ličnost godine” koje je dobio u Čačku 2010. godine za doprinos afirmaciji grada Novog Pazara.

Aleksandar Nićiforović

Podeli