Sport

Provukoše se Borčani

U duelu direktnih konkurenata, za „goli život“, Borčani su opet napustili neporaženi Gradski stadion, 1:1. Gosti su se se bolje snašli u prvom poluvremenu, iako je nedorerečeni domaćin, prvi pripretio u tri navrata.

Rahmanović je u petom minutu, dobro zagrejao dlanove Danilovića, a u 10. šut Stanića glavom završava kraj stative. Siguran je čuvar mreže gostiju, bio i u 25.minutu,kada je šut sa 25 metara oprobao Boljević. Peti minuta kanije, „hladan tuš“. Ademović je zahvatio loptu sa 18 metara, ona je zakačila Bulatovića,promenila smer i prevarila Đogatovića, koji je bio nemoćan.

Dijametralno suprotna slika u nastavku. Kidisali su Pazarci žestoko ka golu rivala. U 50. minutu, Z.Vujović je topovski tukao sa 10 metara, lopta se od prečke, po proceni Vujovića ipak odbila u polje. U 63. je Stanić tukao sa distance,ali bio neprecizan, u 65. Vidaković, neometan, glavom, sa pet metara, cilja u Danilovića. Na volšeban način je golman Borčana sačuvao scoju mrežu u 77.minutu,kada je Kecap, iz blizine ciljao, a Danilović na čudesan način sprečio izjednačenje. Nemoćan je, međutim bio Danilović samo tri minuta docnije. Nabolji na terenu, Kecap, zavrnuo je sa levog boka, loptu u kazneni prostor, natrčao je Radunović i prosledio u sopstvenu mrežu. Napadi Pazaraca smenjivali su se u talasima, poslednju priliku imao je Kecap, kada je 11 minuta pre isteka regularnog toka, iskosa sa leve strane, zatresao prečku. Bila je to još jedna sporna situacija, no, Vujović je pokazao da se igra nastavi. Sve u svemu, na osnovu viđenog, superligaš sa Gradskog stadiona, zaslužio trijumf. Naročito partijom u drugom poluvremenu.

IZJAVE:

Nebojša Milošević (BSK)

-Čestitke i jednima i drugima na sjajnoj partiji. Pritisak publike u drugom poluvremenu uslovio je da nam protivnik napravi dosta problema i smatram da je publika bila ključni faktor, jer je nosila domaće. Moram biti zadovoljan bodom, osvojenim u pravom fudbalskom ambijentu, počinjemo da sazrevamo kao ekipa.

Izet Ljajić (Novi Pazar)

-Znali smo da je protivnik opasan iz tranzicije i baš na taj način smo primili gol. Drugo poluvreme, koje smo odigrali, mislim da je bilo naše najbolje u ovom prvenstvu i žao mi je zbog divnih navijača što nismo osvojili tri boda, a zaslužili smo ih.No, na žalost, u  fudbalu, ne pobeđuje uvek bolji, što se i danas pokazalo.

Elvir Nailović

GOVOR BROJKI:

Novi Pazar – BSK Borča 1:1 (0:1)

Novi Pazar. Gradski stadion. Strelci:0:1- Ademović u 30. minutu, 1:1- Kecap u u 78. Minutu. Gledalaca: 2500.  Sudija: Majo Vujović (Novi Sad) 6. Pomoćnici: Petrović (Kikinda), Mićanović (S. Mitrovica). Žuti kartoni: Lotinac, Popović, Rahmanović (Novi Pazar), Ademović, N.Jovanović, Ž.Jovanović, Dunjić (BSK Borča).

Novi Pazar: Đogatović -, Vasiljević 7, Lotinac 7,5, Kecap 7,5, Stanić 7, Rahmanović 7 (79. Redžepi-), Boljević 6,5 (59. Vidaković -), Nenadić 7, Bulatović 7, Z. Vujović 6,5 (52. Bogunović 7), Popović 6,5.

BSK Borča: Danilović 7, Dunjić 6,5, Novaković 6, Radunović 6, Božičić 6,5, Rogač 6, N. Jovanović 6, Savković 7, Nuhi 6,5(85. J. Jovanović-), Matić 7 (52. Ajković-), Ademović 7 (75. Đukić-).

Igrač utakmice: Admir Kecap (Novi Pazar).

Podeli