Društvo

Uručene diplome socijalnim radnicima koji su uspešno završili obuku gestovnog govora

Udruženje gluvih i nagluvih Novi Pazar u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Gerontološkim centrom u Novom Pazaru, za radnike ovih institucija, organizovali su školu gestovnog govora. Nakon završene obuke i savlađivanja osnovnih pojmova gestovnog govora njima su danas uručene diplome.

Školu gestovnog govora u protekla dva meseca  pohađalo je oko dvadeset polaznika. Cilj organizacije ove obuke je da se uposleni ubuduće mnogo lakše sporazumeju sa osobama oštećenog sluha. Obuku  gestovnog govora, dva puta nedeljno po dva časa sprovodio je sekretar Udruženja gluvih i nagluvih Ismet Buđevac.

“21 radnik socijalnih ustanova uspešno je završio dvomesečnu obuku. Jas am zadovoljan, oni sun savladali osnove gestovnog govora. Ono što su naučili najviše će koristiti njima u njihovom radu. Cilj obuke je da se uposleni ubuduće mnogo lakše sporazumeju sa osobama oštećenog sluha”, kazao je Buđevac.

Uposleni koji su uspešnio prošli obuku se nadaju da će im poznavanje gestovnog govora olakšati u svom svakodnevnom radu jer se često susreću sa licima oštećenog sluha.

Iz Udruženje gluvih i nagluvih smatraju da obuku treba proširiti i na nekle druge institucije kako bi ove kategorije stanovništva na lakši način mogle da ostvaruju svoja prava.

Aleksandar Nićiforović

 

Podeli