Politika

Saopštenje za javnost – Emir Elfić predsednik BDZ-a

Proteklih nedjelja na sceni je pokušaj izvršenja agresije na Bošnjačku demokratsku zajednicu od strane pojedinaca iz Islamske zajednice za čiju autonomsnost smo se zalagali i borili i od čega nikada nismo odustali., pa čak i u određenim kriznim trenucima rizikujući i svoje živote.

Bez autonomnosti institucija vjerskih, političkih pa i kulturnih Bošnjačka zajednica srlja u ambis.
Niz optužbi je izrečen na moj dosadašnji rad, ne prežući i od pokušaja diskreditacije moje ličnosti. Javnosti je poznato sve sto sam dosada radio  u stranci i republičkom parlamentu gdje  je potpuno jasno da sve što sam činio i što činim je u  interesu Bošnjaka i svih građana, a sve to  sa težnjom izgradnje jednog potpuno novog i zdravijeg  političkog ambijenta za dobrobit svih koji u Sandžaku žive.

Pozivaju se na kršenje procedura, a upravo su oni ti koji su procedure konstantno izbegavali opstruirajući legalan rad stranke formirajući fantomske organe i resore,  težeći time da učine upravo ono što trenutno pokušavaju a sve u cilju radikalizacije stranke i prilika u Sandžaku.

Proteklih dana nije vršena samo agresija na stranku već i na ljude koji daju svoju podršku politici koju vodim, prisiljavajući ih da stave svoj potpis na papir usmjeren protiv mene i onih koji me podržavaju, preteći isteravanjima sa posla, fizičkim pretnjama  ne prežući čak ni od uzurpiranja kućnih pragova.
Želim da prenesem svim Bošnjacima i građanima da ću i u buduće voditi dostajanstvenu i principijelnu politiku ne odustajući niti od jednog programskog načela za koje sam se do sada borio.

Predsjednik BDZ-a i narodni poslanik
Emir Elfić

 

Podeli