Društvo

Poplave nanele veliku štetu i Tutinu

Zbog obilnih padavina koje su u toku jučerašnjeg dana izazvale velike štete, na nastavku  vanredne sednice Štaba za vanredne situacije Opštine Tutin, razmatrani su dalji koraci u borbi sa poplavama koje su najviše pogodile seosko područje.

Najkritičnija situacija bila je u tutinskom selu Čulije koje  je potpuno odsečeno od sveta zbog rušenja mosta koji vodi ka tom selu i ogromnih količina vode koje i dalje onemogućavaju intervencije. Znatna šteta zadesila je i selo Gnila, Ribariće u delu prema Crnoj reci, Istočni Mojstir, naselje Svračiće i deo grada na ulazu u Tutin od Mehovog krša, gde preti i opasnist od pojave klizišta. Šteta na svim lokalnim i nekategorisanim putevima je i do 80%. Na sednici Štaba za vanredne situacije  formirane su komisije koje će raditi na utvrđivanju štete nastale od elementarne nepogode poplave.

„Još su u toku radovi na otklanjanju posledica na kritičnim tačkama. Odradili sm,o neophodne preventivne mere, ali su štete nastale od poplava ogromne na lokalnim putevima i poljoprivrednom zemljištu“, rekao je Salih Hot, zamenik predsednika opštine Tutin.

Zadatak komisija koje su formirane jeste da načini zapisnike u kojima će utvrditi nastalu štetu na putevima i poljoprivrednom zemljištu kako bi su uputili zahtevi za dodeljivanje pomoći od nadležnog ministarstva. U toku dana sve raspoložive ekipe su i dalje bile na terenu, i uspeli su da saniraju deo štete na gradskom području.

Š.Zukorlić

 

Podeli