Politika

Delegacija Britanske ambasade u poseti gradonačelniku

Ekonomska, politička i socio – društvena situacija u gradu  bila je povod dolaska predstavnika  Britanske ambasade u Beogradu, u Novi Pazar.

Sa gradonačelnikom , dr Mehom Mahmutovićem i njegovim najbližim saradnicima  razgovarali su Piter Vilkinson, šef  Odeljenja  za Srbiju,  pri Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije, Džejms Mur –šef političkog odeljenja u Ambasadi i Jasna Hajder – politički savetnik.
Na sastanku je razmatrana opšta situacija u gradu , posmatrano kroz prizmu stanja ekonomije,  ponašanja  političkih struktura i ukupne  stabilnosti. Zajednički zaključak je da postoje dobri preduslovi za unapređenje saradnje između gradskih vlasti i Britanske ambasade, a sa idejom da se iznađu mogućnosti  realizacije zajedničkih  poteza u cilju unapređenja kvaliteta života građana sa ovog područja.  Ocenjeno je da politika saradnje, koja se sprovodi na lokalnom nivou zavređuje punu podršku, te da će predstavnici Velike Britanije učiniti sve kako bi pomogli ostvarivanju niza ideja iznetih na sastanku.

 

Podeli