Sport

Bulatović smirio Šumadince

Kraj Jošanice konačno slavlje. U derbiju protiv velikog rivala iz srca Šumadije, Pazarci su predvođeni Slavenkom Kuzeljevićem, ostvarili važan trijumf od 1:0 i tako prekinuli „post“, koji traje još od 29. septembra prošle godine, kada su savladali Donji Srem.

Sjajan početak u frenetičnoj atmosferi domaćina,pred preko 5000 gledalaca. Već u drugom minutu, u prvoj ozbiljnijoj akciji, V. Vujović je idelno centrirao iz kornera sa leve strane. Štoper Bulatović je glavom zahvatio loptu, koja se od prečke odbila iz gol- linije Čančarevića, pa je sudija Glođović, pokazao na centar, uz erupciju oduševljenja na terenu i tribinama. Samo minut kasnije, posle jednog prekršaja, stvorila se gužva na sredini terena. Bilo je i gurkanja i „prijateljskog ubeđivanja“, verbalnih duela. Strasti su se na sreću brzo stišale, a sudija Glođović je umirio situaciju, pokazivanjem žutih kartona „najratobornijima“. Što se pak igre tiče, Kragujevčani su nakon primljenog gola imali nešto češće loptu u svom posedu, ali nisu uspevali da ozbiljnije priprete Đogatoviću. Na suprotnoj strani, u 36. minutu, propisno se obrukao Popović. Vođa navale domaćih imao je u dva navrata „jedan na jedan“. U prvom, loptu je izblokirao Rosić, u drugom, to isto učinio je Čančarević. Sve u svemu, više borbeno, nego kvalitetno prvo poluvreme, u kome se četa Savenka Kuzeljevića, bolje snašla od rivala.

Nastavak susreta donosi još više borbe, za bukvalno svaki pedalj terena. Pripretio je prvi vođa navale domaćih Popović. U 55. minutu, prodro je sa desne strane, proturio loptu kroz noge Tintoru, izašao sam pred Čančarevića, koji je ušao u šut i odbranio. Samo minut potom, prva od dve prilike, koju su stvorili Kragujevčani. Đuričković je poslao upotrebljiv centaršut sa desnog boka, no, Tintor nije uspeo da zahvati loptu glavom, na samo pet metara od mreže. Više su gosti imali loptu u svom posedu, pokušavali su na sve moguće načine da priprete protivniku i izjednače, ali sve je uglavnom bilo jalovo, bez izgrađenih i osmišljenih akcija. Na drugoj strani, plavi su se strpljivo branili, velikom borbenošću su čuvali i sačuvali stečeno još iz uvoda meča, a jedini vredan pomena je još pokušaj Svojića, koji je sa desne strane, skoro iz mrtvog ugla uspeo da „zavrne“ loptu u kazneni prostor,ali,  neko od defanzivaca Novog Pazara je izbacio u korner. Sve u svemu, po tradiciji, duel sa mnogo borbe, retko korektan ova dva tima, u kome se domaćin radovao i bio ispraćen ovacijama sa tribina prezadovoljnih pristalica. Pazarci su ovom trojkom napravili još jedan bitan korak ka opstanku. Zasluženo su slavili, jer su pokazali više motiva, želje i htenja od Šumadinaca.

Elvir Nailović

IZJAVE:

Dejan Đurđević (Radnički 1923)

– Pre svega moram da istaknem da mi je bilo veoma drago što smo igrali u pravom fudbalskom ambijentu, pred mnogo publike, što je dalo posebnu draž utakmici.Imali smo dosta personalnih problema, bili smo dosta oslabljeni i to je normalno. Ono što po meni nije, je da primite gol u poslednjem minutu, što nam se desilo protiv Rada, a danas smo primili gol, maltene na početku. Iako smo se dobro pripremili dobro za Novi Pazar, nismo sebi smeli da dozvolimo da uđemo u ritam rivala, koji je na krilima publike stigao do pobede. Imali smo inicijativu od 15-20 minuta, ali nismo uspeli da ozbiljnije priđemo golu rivala. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali to je fudbal.

Izet Ljajić (pomoćni trener, Novi Pazar)

-Još uvek sam pod emocijama, nemojte mi zameriti, ovo mi je prva pobeda protiv radničkog otkako se bavim trenerskim poslom. Utakmica je bila izuzetno tvrda i mnogo bitna za nas. Morali smo da potvrdimo bod osvojen u Nišu i u tome smo uspeli. Posle dužeg vremena, Novi Pazar igra,kao u moje vreme, borbeno, agresivno, za šta je zaslužan „šef“, Kuzeljević, koji je doneo dosta toga pozitivnog kod nas. Imponovala je borba, htenje, volja u našim redovima i sigurno su ovi momci danas, uz divnu publiku, zaslužili da svi zajedno slavimo. Ostavili smo srce na terenu u to nam se isplatilo.

Radoš Bulatović (Novi Pazar)

-Zahvalio bih se najpre navijačima, koji su nam dali snage da nakon ranog vođstva izdržimo do kraja i dođemo do veoma važne pobede. Malo smo počćeli u grču, ali nas je taj pogodak još u uvodu dosta rasteretio i smatram da smo na kraju zasluženo osvojili tri boda.

OKOM STATISTIKE:

Novi Pazar – Radnički 1923  1:0   (1:0)

Strelci: 1:0 – Bulatović u 2.minutu.

Novi Pazar. Gradski stadion. Gledalaca: 5000.  Sudija: Vlado Glođović  (Vrbas) 9. Pomoćnici: Petrović (Kikinda), Mićanović (S.Mitrovica). Žuti kartoni: Đogatović, Mutavdžić, Selimović, Rahmanović, Stanić (Novi Pazar), Marić, Tintor, Mirić,Svojić (Radnički 1923).

Novi Pazar: Đogatović 7, Vasiljević 7,5, Mutavdžić 7,5, V.Vujović 7,5 (82. Vidaković-), Selimović 7 (46.Bogunović 7), Stanić 7,5, Rahmanović 7 (61. Redžepi-), Boljević 7, Bulatović 7,5, Marković 7, Popović 6,5.

Radnički 1923: Čančarević 7, Pavlović 6,5, Marić 6,5, Tintor 6,5, Rosić 6, Petrović 6, Nedović 6 (46. Andrić 6),Beljić 6,5,Mirić 5 (82. Simović-), Đuričković 5,5, Zoranović 5 (65.Svojić -).

Igrač utakmice: Radoš Bulatović (Novi Pazar)

Podeli