Sport

Zvezda osvojila Kup

Gala – predstava u finalu našeg najmasovnijeg takmičenja u Novom Pazaru i sjajna utakmica, u kojoj je Crvenoj zvezdi pripao trofej Kupa Srbije protiv odličnih Kragujevčana 3:1 (25:22, 18:25,25:22,27:25).

To je nagovestio već prvi set, u kome je viđeno mnogo majstorskih poteza, lepih poena, borbenosti, žara. Sigurnije su počeli Kragujevčani.Blagodareći sigurnom servisu, dobrom bloku i igri u polju, imali su prdnost sve do nakon prvog tehničkog tajm-auta (7:4, 8:5). Bude se potom crveno- beli, proradio je najpre servis Jakovljevića, što je uz dobar blok, donelo prdnost od 15:12. Zatim je na scenu stupio Čedić, takođe odličnim servisom, vratio je Radnički u prvi set (15:16). Da je ovaj period finala inspiracija serverima, potvrdio je i Buculjević. Nova serija Beograđana, još jedan preokret- 19:15. Do kraja, Radnički je jedino uspeo da priđe na -2, ali je set za 27 minuta pripao Zvezdi.
Kakav preokret u nastavku i briljantna igra Radničkog, koji je rivala prosto razbio. Doduše, vodila je Zvezda sa početnih 7:4, no,vratili su se Kragujevčani i preokrenuli na 8:7. Sledi period rezultatske klackalice, dok na liniju servisa nije došao Blagojević. Za tili čas na semaforu je stajalo 19:14 za Radnički, pa je izjednačenje bilo neminovnost – 18:25.
Ništa manje nije bilo kvalitetno ni u trećem setu. Opet probuđena Zvezda povela je sa čak 5:0, a na odgovor nije trebalo dugo čekati. Hvatao je Radnički priključak u nekoliko navrata, vođena je žestoka borba za svaki pedalj terena. I onda se dogodilo izjednačenje, posle niza vođstva čete Duška Nikolića-16:16. Drama je bila na pomolu, a bilo je jasno da će se radovati tim koji bude manje grešio. Bila je to u ovom slučaju Crvena zvezda – 25:22, za vođstvo od 2:1.
Svesni velikog uloga, i jedni i drugi su naredni set počeli sa dosta opreza. Imali su Beograđani blagu prednost u uvodu,činilo se kao da se snage opet čuvaju za završnicu. Manje su Mitić i drugovi grešili, naročito iz servisa,činilo se da priča gotova,ali se probudio poput ranjenog lava sastav iz Kragujevca. Kulminacija uzbuđenja, potpuni rezultatski preokret, poveo je Radnički 23:21,izjednačila je Zvezda na 23:23, stigla do tri meč- lopte, poslednju pretvorila u pobedu i slavlje zbog osvojenog Kupa Srbije u Novom Pazaru – 27:25.

Meho Mahmutović (Gradonačelnik Novog Pazara)

„Najpre ću se zahvaliti Odbojkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju da Novi Pazar bude domaćin ovako velike manifestacije, gde smo imali priliku da pokažemo naše tradicionalno dobro gostoprimstvo. Sa naše strane smo učinili sve da ovo protekne u najboljem redu, velika je čast da prisustvujemo jednom ovakvom završnom turniru u Novom Pazaru i veliki uspeh našeg odbojkaškog kluba koji se domogao završnice Kupa, iako se takmiči u nižem rangu. To predstavlja praktično najveći uspeh kolektivnog sporta u našem gradu. Mi imamo velike uspehe u pojedinačnim sportovima, red je da i u kolektivnim stignemo do vrhunskih ostvarenja. Sa naše strane smo, kao što znate učinili dosta toga na poboljšanju infrastrukture. Završili smo izgradnju Gradskog stadiona i Sportske dvorane Pendik, u narednom periodu nam sledi izgradnja zatvorenog bazena i jedne atletske staze, jer naši mladi sportisti zaslužuju uslove kakve imaju i drugi gradovi. Iz ovakvih sredina niču mnoga imena, poznati sportisti i mnogo mi je žao što nije za Novi Pazar igrao Mladen Majdak, jer bi sigurno pružio mnogo ozbiljniji otpor Crvenoj zvezdi, čime bi se pokazalo još jednom koliko vrhunskih, mladih sportista ima u našem gradu.
Kao gradonačelnik, mogu da istaknem da sam lično prezadovoljan, jer su svi gosti odneli prelepe utiske iz Novog Pazara. Poslali smo lepu sliku i dokazali da možemo da budemo domaćini velikih sportskih događaja i konkurisaćemo u narednom periodu za niz ovakvih manifestacija. Omladina i građani Novog Pazara to zaslužujuju “.

Duško Nikolić (Crvena zvezda)

„ Izuzetno nervozna utakmica, baš kako smo i očekivali. Naša mlada ekipa je izdržala pritisak i zasluženo osvojila trofej. Presudila je naša malo veća želja za pobedom, protiv odličnog rivala. Što se tiče ambijenta, mnogo mi se više dopala atmosfera prvog dana, jer je bilo fantastično. Kamo sreće da je uvek  tako, da je puna dvorana, mi nikakvu neprijatnost nismo doživeli i ja se ovom prilikom zahvaljujem navijačima u Novom Pazaru“.

Lazar Koprivica (Crvena zvezda)

„Turnir je sjajno organizovan. Prvi put sam u Novom Pazaru i veoma mi je drago što se sve ovde dešavalo i što je bilo ovoliko publike. Nadam se da će odbojka još više dobiti na popularnosti“.

Milan Ilić (Radnički)

„ Mislim da je pravi potez Odbojkaškog saveza bio da se završni turnir organizuje u Novom Pazaru. Prelep ambijent, prelepa dvorana, svaka čast domaćinima i navijačima koji su bili tu protekla dva dana„ .

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI KRAGUJEVAC (25:22, 18:25,25:22,27:25)

Dvorana Pendik. Gledalaca: 900. Sudije: Dragutin Ćuk, Vladimir Simonović (Beograd). Trajanje utakmice: 113 minuta.

CRVENA ZVEZDA
OKOLIĆ 2
STOILOVIĆ 6
JAKOVLJEVIĆ 11
PETKOVIĆ 18
ČELIĆ 7
BUCULJEVIĆ 2
KOPRIVICA 7
MITIĆ 5
MILUTINOVIĆ 6
PERIĆ
LIBERO: VUJIĆ

TRENER: DUŠKO NIKOLIĆ

RADNIČKI
ĆIROVIĆ
N. STEVANOVIĆ 19
RADOVIĆ 12
R. STEVANOVIĆ 2
ILIĆ
ČEDIĆ 22
JOVANOVIĆ 2
PEROVIĆ
BLAGOJEVIĆ 6
VULOVIĆ
LIBERO: PANTELIĆ
NIJE IGRAO: IVOVIĆ

TRENER: DEJAN MATIĆ

(Foto. Andrija Jovanović)

E.Nailović

 

Podeli