Sport

Amela cilja medalju i u Istanbulu

„Verujemo da da Amela Terzić može da osvoji odličje na predstojećoj Balkanijadi u dvorani. Daće sve od sebe i pokušaće da na 3 000 metara, istrči svoj najbolji rezultat“ , kaže Edin Zuković, sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar, uoči  Balkanskog šampionata, koji će biti održan u Turskoj, 23.februara.

„Zaključak je svih da je veoma dobro radila tokom zimskih priprema, u odličnoj je formi,a to je dokazala  na „Belom krosu“ i još nekim kontrolnim trkama. Verujemo da može u Turskoj da trči 9, 10 minuta, možda i ispod toga, što bi joj „ overilo vizu „ za dvoransko Prvenstvo Evrope u Geteborgu, ističe Zuković.

Konkurencija u Turskoj biće izuzetno jaka, no, to će za nju sigurno biti dodatni motiv.

„ Nema nikakve sumnje  da će dati svoj maksimum. Mi verujemo u nju i nadamo se da će osvojiti zlatnu medalju “.

Trka u dvorani je nešto što za Terzićevu predstavlja novi izazov. Prošle godine se nije proslavila na 1500 metara,zato je pala odluka da se ovog puta nadmeće na duplo dužoj deonici, jer će biti mirnija trka.

„ Na 3000 metara će moći da kontroliše svoj tempo i da istrči što bolje. Sigurno da je hendikep nedostatak atletske dvorane u Srbiji, što uslovljava da Amela ne može da odradi adekvatne treninge takvog tipa. No, ona je šampionka, bilo gde da se pojavi daje sve od sebe i potrudiće se i ovog puta da opravda poverenje i očekivanja „ , zaključio je Sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar, Edin Zuković.

E.Nailović

Podeli