Ekonomija

Novopazarski privrednici izlagaće na sajmu u Turskoj

Zamenik gradonačelnika Novog Pazara Ahmedin Škrijelj sa saradnicima, razgovarao je sa predstavnicima udruženja „Čuvari tradicije-Golija, Kopaonik, Pešter“, na kojem su dogovoreni i konkretizovani detalji dalje saradnje.

Grad Novi Pazar će organizovati odlazak naših privrednika na sajam, koji će biti održan u gradu Konja, u Turskoj.

Pomoćnik gradonačelnika Nedžad Eminović izrazio nadu da će posjeta ovom sajmu rezultirati budućom saradnjom domaćih i turskih privrednika, kao i izvozom domaćih proizvoda širom Turske.

“Gradska uprava će i u budućem periodu  iznalaziti načine da pomogne i ostalim udruženjima,  onoliko koliko bude u mogućnosti“ istakao je između ostalog Eminović.

„Imali smo veoma konstruktivan razgovor, o konkretnoj pomoći koja će se realizovati u narednom periodu. Veoma smo zadovoljni obećanjem zamjenika gradonačelnika, da će napraviti dobru komunikaciju u vidu realizacije budućih planova i finasijske pomoći na nivou četiri opštine.” –izjavila je nakon sastanka menadžerka firme „Milkop“ Zorica Đorđević.

„Otvaranje „Halal“ prodavnice  u Beogradu samo je početna aktivnost „Klastera“, a odatle će krenuti svi budući koraci ovog udruženja.“ rekao je predsjednik Skupštine Klastera, Murat Zornić.

Zamenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj u narednom periodu organizovaće  sastanke i sa  predstavnicima opština  Raška, Tutin i Sjenica,  na kojima će biti  izložene smjernice daljeg djelovanja, a  u cilju razvoja poljoprivrede i osnaživanja poljoprivrednih proizvođača.

Podeli