Društvo

Preko LMT-a do pravog zanimanja

Lokalni mobilni tim (LMT) za karijerno vođenje i savetovanje Novi Pazar, koga čine profesionalci iz filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Kancelarije za mlade, Karijernog centra Državnog univeriteta, kao I psiholozi I pedagozi iz srednji škola  predstavljen je danas u prostorija.

Njihov zadatak biće najprostije rečeno da pomognu mladima da izaberu adekvatno zanimanje.

Prema rečima koordinatorke LMT za karijerno vođenje i savetovanje u Novom Pazaru Muenese Gilić , cilj je razvoj usluga za pružanje pomoći mladima kako bi se ohrabrili za razne oblike edukacija, osposobljavanja, efikasnije uključili u svet rada, ali I kako bi poslodavci mogli zadovoljiti svoje potrebe I interese. “Očekujemo pomoć I podršku lokalne samouprave I svih koji donose odluke kako bismo dosegli naše ciljeve i osigurali njihovu održivost” – rekla je Gilićeva.

Mladi Novog Pazara, pre svega oni od 15 do 19 godina moći će svake druge srede, u prostorijama Kancelarije za mlade u Novom Pazaru da se posavetuju oko toga u kom pravcu da se obrazuju i da razvijaju svoju karijeru.  Takodje, studenti će imati na raspolaganju Karijerni centar Državnog univerziteta gde će moći da se informišu o svemu što je potrebno kako bi bili konkurentni na tržištu rada, bilo da su u pitanju seminari, razni oblici edukacije i slično.

Formiranje Lokalnog mobilnog tima za karijerno vođenje i savetovanje realizovano je u sklopu projekta ’’Razvoj usluga karijernog vođenja i savetovanja kroz mehanizme međuopštinske saradnje’’ koji sprovodi Beogradska otvorena škola, a finansira USAID.

Podeli