Sport

Na “ravne časti” protiv Rumuna

Fudbaleri novopazarskog superligaša, posle izuzetno napornih treninga, odradili su prvi kontrolni test na pripremama u Antaliji.

Izabranici Slavenka Kuzeljevića su remizirali protiv osmoplasiranog kluba rumunskog šampionata, Brašova-2:2. Neuigranost I “ teške noge” bile su primetne kod Pazaraca, što nije čudo, obzirom da su fudbaleri, maltene stizali svakog dana, a Kuzeljević je nametnuo izuzetno jak ritam u dosadašnjem toku priprema.

Na prvi gol se nije dugo čekalo. Već u devetom minutu, Redžepi je odlično izveo korner sa desne strane, loptu je leđima okrenut golu Rumuna prihvatio štoper Vasiljević I efektno, makazicama, matirao Marinescua.

Samo dva minuta kasnije, Brašov je izjednačio. Asistenciju Pope sa desne strane, u pogodak pretvara Ayhan. Đogatović je bio nemoćan, a njegova odbrana je morala da odlučnije reaguje. Do kraja prvog poluvremena, fudbaleri Brašova su preuzeli inicijativu. Đogatović je zaustavio šut Pope u 20, a u 25. minutu, Paun cilja kraj okvira gola. Pazarci su pretili uglavnom iz kontri. U 24. minutu, Stanić je tuče neprecizno sa distance, a sedam minuta potom, dobar centaršut Vladimira Vujovića zahvatio je glavom Mutavdžić, međutim ni on nije bio precizan.

Već u petom minutu nastavka, kada su postave bile prilično “izmešane”, tamnoputi Holanđanin Wiafe, koristi loptu ubačenu u prazan prostor I donosi prednost Rumunima. Konačan rezultat, postavio je Sadin Smajović. Mlađani prvotimac Novog Pazara, posle solo – akcije, postigao je retko lep gol, “pocepavši mrežu” Brašova pet minuta pre kraja. Ulaskom Borislava Topića, Pazarci su u ovom susretu, dobili prevagu na sredini terena, a iskusni fudbaler je već sada pokazao da će postati veliko pojačanje. Veoma dobar utisak u prvom poluvremenu ostavili su I Haris Redžepi I štoper Aleksandar Vasiljević. Sve u svemu, Kuzeljević sa saradnicima ima još mnogo da radi I uklapa novajlije. Još uvek je rano donositi bilo kakve zaključke, jer su Lotinac I drugovi odigrali tek prvu utakmicu od starta priprema, a sasvim sigurno da će se oni najbolji “iskristalisati” do kraja boravka u Turskoj.

I narednu proveru u Antaliji, Pazarci će imati protiv Rumuna. U petak bi u 14 časova po našem vremenu rival trebalo da bude Ceahlaul.

TOPIĆU NATEKAO SKOČNI ZGLOB

Jedan od najboljih u redovima Novog Pazara, Borislav Topić, posle grubog starta protivničkog igrača, ostao je na travi sa bolnom grimasom, u finišu utakmice. Fizioterapeut, Jasmin Džogović mu je odmah ukazao pomoć, no,  morao je da napusti  a ispostavilo se da je dobio jak udarac u skočni zglob.

“Konstatovana je distorzija, zglob je prilično natekao, a koliko će Topić pauzirati, znaćemo sutra (četvrtak), referisao je fizioterapeut Novog Pazara, Jasmin Džogović

(Foto. Jasmin Džogović)

E.Nailović

Podeli