Sport

Malićević i zvanično

Sead Malićević je od sinoć i zvanično predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Novi Pazar. Članovi Skupštine kluba su  jednoglasno izglasali poverenje renomiranom stručnjaku iz sveta medicine, koji je osam godina bio na čelu lekarskog tima Partizana.

„Ne volim da žurim. Hoćemo da ovaj posao uradimo kako valja.Planirano je da Upravno odbor, zajedno sa predsednikom i potpredsednicima broji između 15 i 17 članova. Za sada smo daleko od te brojke, imamo da tako kažem „obrise“,imamo većinu, no, daleko od toga da smo završili spisak. Još ćemo raditi ovih dana, potrebna nam je podrška svih i jedinstvo, zato i čekamo. Uz seriju razgovora sa dosadašnjim sponzorima i prijateljima kluba, koji su se nesebično davali prethodnih godina, videćemo da li je  još neko raspoložen da nam se pridruži i bude član tog novog Upravnog odbora. Ija se nadam da bi smo vrlo brzo zakoružili ovaj spisak.  Pregovaramo sa relevantnim faktorima iz javnog života i ponavljam, potrebna nam je podrška sa svih strana kaže Sead Malićević, čelni čovek plavih.

Predsednik skupštine Fudbalskog kluba i gradonačelnik  Novog Pazara, Meho  Mahmutović, naglasio je u svom izlaganju da postoje četiri prioriteta. To su postavljanje reflektora, izgradnja južne tribine, probijanje ulice iza severne tribine Gradskog stadiona i zaokruživanje kompleksa u Šutenovcu, izgradnjom preostalih neophodnih objekata.

„Oko postavljanja reflektora, još uvek ne znamo koliki je ukupan iznos, jer očekujemo završetak projektne dokumentacije. Od predsednika FSS Karadžića, dobili smo predlog za sufinansiranje tog projekta. Jedan manji deo će finansirati „Kuća fudbala“, a ostatak grad Novi Pazar. U razgovoru sa direktorom „Elektrorasa“ saznao sam da je potrebna velika snaga za njih. Videćemo da li treba da se, eventualno izgradi i nova trafostanica, ili nešto slično kako bi mogli da obezbedimo adekvatno napajanje reflektora električnom energijom. Ušli smo u ozbiljnu priču, izdaci jesu veliki, ali želimo da izgradimo pravu infrastrukturu, koja će biti deo jednog ozbiljnog superligaša, ne sa jednom sezonom, nego sa dugom i lepom tradicijom.

U izradi je i projektna dokumentacija za južnu tribinu.Postoje dve vrste projekta, u zavisnosti šta se želi. Obzirom da se ona nalazi uz glavnu saobraćajnicu, ona bi mogla da se iskoristi za izgradnju poslovnog i ostalog pratećeg prostora na tom delu Gradskog stadiona. Po jednoj varijanti, ona bi bila veličine severne tribine, da poslovni prostor bude totalno nezavistan,a druga je da  poslovni prostor bude u sklopu južne tribine.

U planu je i probijanje ulice iza severne tribine i praktično zaokruživanje saobraćajnica sa sve četiri strane oko Gradskog stadiona. Ostalo je da se sa još nekoliko porodica koje tu imaju svoje objekte razgovara i napravi dogovor oko imovinsko-pravnih odnosa za rešavanje tog dela.

Takođe, zaokružićemo i infrastrukturu i u kompleksu Šutenovac. To je moderno sportsko zdanje, sa dva terena sa veštačkom travom i ostalim pratećim objektima. Videćemo da se taj deo što više urbanizuje i time bi vi imali odličnu infrastrukturu i na vama je samo da rezultatima opravdate poverenje koje vam građani daju, odnosno sredstva koje grad ulaže. Svi očekuju da budete ponos Novog Pazara.“.

Prema rečima Mahmutovića, sport je najbolji promoter jednog grada.

„Posebno u pojedinačnoj konkurenciji, kao što to radi Amela Terzić, Muamer Hukić, biciklisti, karatisti, odbojkaši, rukometaši i svakako fudbaleri Novog Pazara. To je na najlepši način promovisanje našeg grada“, kazao je Mahmutović.

ZA SADA 12 ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA

Upravni odbor FK Novi Pazar, uz predsednika Seada Malićevića i potpredsednike, Tarika Imamovića i Vujicu Tiosavljevića čine još: Ćerim Šemsović, Sead Numanović,Murat Muratović,Salko Redžović, Edin Emrović,Asim Zejnelović, Mulaz Dacić,Nihat Hasanović i Sinan Gudžević.

Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor, čiji je predsednik Stanko Vukićević, a članovi su: Ibrahim Koca i Remzo Avdić.

(Foto:Uroš Nićiforović)

E.Nailović

Podeli