Sport

Odbojkaši ostvarili istorijski uspeh

Drim-tim Novog Pazara,ušao je u anale. Prvi put je jedna generacija ovdašnje odbojke izvorila vizu za četvrtfinale Kupa. Na kolena je superligaš,Mladi radnik iz Požarevca.

Pao je u dvorani Pendik,posle 136 minuta atomske odbojke i taj-breka, 3:2 (23,25,24:26,25:21,25:20,15:13). Nije dobro počelo po domaće.U duel su ušli nekako bojažljivo,što su Požarevljani iskoristili.Napadali su servisom,koristili svaku grešku rivala,koji je ipak prvi period uveo u neizvesnu završnicu,ali nedovoljno za potpuni preokret. U drugom periodu,nagoveštaj bolje igre Pazaraca.Majdak je počeo da “teroriše“ goste ubitačnim atacima,blok i servis domaćina su mnogo bolje funkcionisali. Zatrić je takođe bio na svom nivou.Pa ipak,i pored vođstva u nekoliko navrata i ovaj set je bio izgubljen,doduše na razliku i uz nekoliko spornih sudijskih odluka.

Kada se očekivalo da Mladi radnik završi započeto,dogodio se potpuni preokret.Razigrali su se plavi u trećem setu. Ubojito u napadu,sigurno u odbraniU nekoliko navrata su imali i čak osam poena prednosti. Nisu Požarevljani znali da adekvatno odgovore,sem da odlože pet puta gubitak seta. U šestom su bili nemoćni.
Dodatno je to podiglo samopouzdanje plavima. U četvrtom setu,bukvalno su leteli po terenu. Majdak,Zatrić,Božović,Samardžić,Bulatović,libero Hamidović…Funkcionisali su besprekorno.I neumoljivo.Publika,njih oko 700,zdušno ih je bodrila.Baš kada je bilo najpotrebnije.
I onda,lutrija,taj-brek. Kakav „odbojkaški triler“. Dugo je vodio Novi Pazar,Mladi radnik stiže do egala u finišu,13:13. Zastala je pomalo i knedla u grlu navijačima,ali na kratko. Furiozno,hrabro,maestralno i odvažno je ostvarena velika,istorijska pobeda. Pazarci su u četvrfinalu.Prvi put od osnivanja kluba.Kakvo slavlje je to bilo.Dugo su igrači pevali zajedno sa divnim navijačima. Svi do jednog su sijali od sreće.Kao i stručni štab,uprava. Antologijsku utakmicu obeležio je Mladen Majdak. Odigrao je možda i najbolje u karijeri. Predvodnik,sa neverovatnih,31 osvojenim poenom,Hamza Zatrić je „upisao“ 24,Marko Samardžić 10….
Inače, pobedi Novog Pazara se obradovao i Mirza-Mimi Zahitović,koji je bio specijalni gost.Odbojkaški klub se na ovaj način uključio u akciju prikupljanja  sredstava za njegovu operaciju. Ulaznice su se simbolično prodavale po 100 dinara.

(Foto: A.J.)

E.Nailović

 

Podeli