Sport

Novi Pazar za vikend fudbalski centar Balkana

Novi Pazar će od petka 30. do nedelje 2. decembra biti domaćin velikom turniru u malom fudbalu za dečake, osmom Balkan fudbal kupu.

Učešće je potvrdilo 120 ekipa iz šest zemalja, a ljubitelji fudbala u Novom Pazaru imaće prilike da na delu vide mlade nade Partizana, Željezničara iz Sarajeva, Fenerbahčea, makedonskog Rabotničkog, i mnogih drugih klubova iz Srbije, Turske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Organizaciju ovog značajnog turnira pomogli su Grad Novi Pazar, Turistička organizacija, Kulturni centar i brojni sponzori.Domaćin i organizator ove najmasovnije sportske manifestacije na Balkanu, u ovom trenutku, je kao i prošle godine Akademiji fudbala As.

Prema recima direktora sportskog takmicenja Adema Preljevića, preko 1700 takmicara pokazaće u tri dana šta znaju u najvažnijom sporednoj stvari na svetu.

Da bi ova manifestacija čija je zvanicno otvaranje zakazano za petak u 14h bila odlično organizovana pobrinuće se i Turistička organizacija Novog Pazara te Sportski savez i Sportski centar.

Osim sportskih takmicenja cilj turnira ce biti, prema rečima Preljevića, promocija fer pleja, multietničnosti i ostalih pozitivnih vrednosti.

Katarina Radovic

Podeli