Sport

Plavi dobili lučansku lutriju

U Lučanima je izostalo iznenađenje u našem najmasovnijem takmičenju. Duel prvoligaša (domaćina) i gosta (superligaš),pripao je Novopazarcima,koji su plasman u osminu finala Kupa obezbedili tek nakon izvođenja penala.

Mladost,silno motivisana, krenula je ofanzivno u nameri da priredi iznenađenje i savlada renomiranog protivnika.Imali su Lučanci saveznika i u sudiji Petru Piperu iz Čačka,koji je  već u 23.minutu,zbog navodnog prekršaja nad Pešićem,pokazao na „belu tačku“.Nije se sa takvom odlukom mirio sportski direktor Brunčević,s pravom je prigovorio Čačaninu,koji ga je poslao na tribine,a penal je u vođstvo pretvorio Milunović.

Svoj šou,nastavio je Piper tokom cele utakmice,ne dozvolivši Novopazarcima da razviju igru,ali, ni on nije mogao da spreči Vusljanina i ostale da ostvare zacrtano.U 38.minutu,efektnim golom,izjednačio je Alivodić.Prethodno je ogroman deo posla odradio Vusljanin.Lučanci su ponovo došli do prednosti u 72.minutu,posle atraktivnog poteza Milosavljevića.No,kratko je trajala radost domaćina,jer je samo pet minuta docnije, Stanić matirao golmana Protića. I onda,penal-lutrija. U prvoj seriji precizni Mujdragić i Milosavljević,u narednoj Ristović i Škrijelj. Alivodić je zatim neumoljiv,a udarac Gordića završava na prečki.I onda odluka.Kapiten Vusljanin je neumoljiv, a Tuzlak u dresu Pazaraca,Mujkić brani udarac Filipovića i vodi svoj tim u osminu finala. Veliku radost su fudbaleri Novog Pazara podelili i sa preko 100 svojih pristalica,koji su ih zdušno bodrili.Osim važnom pobedom,plavi su navijače,bar one najsrećnije,darivali i dresovima.

Posle duže pauze,zbog povrede, na raspolaganje Dragoljubu Bekvalcu bio je i Emir Lotinac. Pouzdani fudbaler se silno obradovao povratku na teren,ali i trijumfu u Lučanima:

„Odigrali smo izuzetno tešku utakmicu,protiv veoma motivisanog rivala,koji je svim silama želeo da nas dobije.Mladost je u toj nameri imala i vetar u leđa od strane sudija,koji su posao odradili katastrofalno i tendeciozno.No, presudio je ipak na kraju naš kvalitet,a i nismo smeli da se kockamo ugledom kluba. Ipak mora da se zna ko je superligaš. Veliku zahvalnost dugujemo i navijačima,koji su nas sjajno bodrili. Sve u svemu,mogu da budem zadovoljan. Srećan sam što je moj povratak  obeležila i ova  pobeda. Idemo odmah dalje,već se okrećemo derbiju protiv Donjeg Srema. Tu utakmicu moramo da dobijemo,a uz pomoć sa tribina put do važna tri boda biće nam mnogo lakši“,kaže Lotinac za RTV.

Elvir Nailović

Podeli