Sport

Talenti na potezu

Novi Pazar je u četvrtak,bio fudbalski epicentar. Na stadionu u Šutenovcu su odigrane selektivne utakmice za dečake rođene 1999. i 2000. godine,sa područja Raškog okruga.

Odziv je bio više nego dobar,jer je terenom prodefilovalo,u obe starosne kategorije, stotinu talentovanih mališana.

„Došli smo u naš najfudbalskiji grad i drago mi je da se sve ovo dešava baš  u Novom Pazaru,kaže instruktor FS za Raški okrug i Kosovo,Peđa Grozdanović.On je naglasio i koji je cilj ovakvih selektivnih utakmica:

„Želimo da otkrijemo što više talenata i vidimo još dece,koja mogu da konkurišu za letnje i zimske škole fudbala Fudbalskog saveza Zapadne Srbije“.

Vladimir Ješić,instruktor FS zapadne Srbije je naglasio da su u ovakav vid selekcije uključeni dečaci iz svih deset okruga. Sistemom eliminacije se sužava spisak i najbolji dobijaju priliku da zaigraju u reprezentaciji Zapadne Srbije.Talenata,kaže Ješić ima:

„Naravno da ima talenata.Iskreno,ne volim da bilo koga izdvajam,rano je,ovo je samo prva faza.Dečacima uvek govorim da je najlakše ući u selekciju,a najteže se tu i zadržati.Moraju da zadrže nivo kvaliteta,od petlića,pa kasnije i do A reprezentacije,što je i krajnji cilj“,naglasio je Ješić.

I umesto bilo kakvog zaključka,prenosimo mišljenje Peđe Grozdanovića o fudbalskom Novom Pazaru:

„Mrlje koje se bacaju na Novi Pazar su potpuno nezaslužene.Neke stvari,pre svega politiku,treba izbaciti iz fudbala,koji je u ovom gradu u ekspanziji.Fudbalski klub Novi Pazar je vodeći u ovom regionu,što je i dokazao učešćem u eliti. Dosta kvalitetno se radi,ima dosta talentovane dece,stari asovi su takođe tu. Ovo je grad dobrih ljudi i smatram da se Pazaru sve poklopilo da bude to što i jeste u našem fudbalu“,smatra Grozdanović.

E. Nailović

Podeli