Sport

Polimlju pripao gradski debri

U derbi meču  drugog kola okružne Zlatiborske lige u fudbalu Polimlje je na svom terenu pobedilo ekipu Jasena iz  Brodareva sa 8:0.

Ovo je druga ubedljiva pobeda u ovom rangu takmičenja, a ono što svakako raduje ljubitelje fidbala, kao i trenere oba tima, jeste povratak publike na teren.

„Činimo sve da se Polimlje vrati na one staze na kojima je i bilo. Prvi korak pokazuje da smo na pravom putu, jer igrači su odlično igrali. Protivnik nije toliko slab koliko rezultat pokazuje, i njima čestitam na fer i korektnoj igri. Polimlje zaslužuje da leko viši rang od ovoga i posle ovog rezultata dajemo sebi za pravo da smo favoriti takmičenja.“-izjavio je trener FK „Polimlje“  Jusuf Čizmić.

„Mi smo na početku primili dva jeftina gola i kasnije nismo mogli da se vratimo u igru. Zahvaljujem se  velikom broju navijača koji su došli iz Brodareva. Očekivali smo daleko bolji rezultat, ali okrećemo se već narednom kolu protiv Omladinca iz Zdravčića gde očekujemo da uknjižimo nove bodove i tako ostanemo u gornjem delu tabele“-izjavio je trener  FK „Jasen“ Enis Kriještorac.

Najbolji pojedinac ovog susreta bio je fudbaler Polimlja Mirza Memović, koji je u ubedljivoj pobedi svoga tima postigao pet golova.

„Mi smo na samom početku igre počeli dobro i to se na kraju isplatilo. Zahvaljujem se i navijačima koji su došli u ovolikom broju i podržali nas“-rekao je Memović.

Za dobre rezultate FK „Polimlja“  na početku takmičenja u ovoj okružnoj ligi sasvim sigurno je zaslužno i novo rukovodstvo kluba, koje je pored kvalitetnog selektovanja igrača omogućilo i daleko bolje uslove za treninge i odigravanje utakmica. Polimlje se posle dva odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli okružne lige, dok FK „Jasen“ ima polovičan učinak i nakon ubedljive pobede u prvom kolu i ovog poraza, nalazi se na sredini tabele.

Belida Šehović

Podeli