Sport

Zvezda se provukla

Provukli su se crveno-beli u Novom Pazaru I uspeli da,pomalo i na krilima sreće dodju do prvog trijumfa u šampionatu.

Blagodareći praznim tribinama, smušenom domaćinu u nastavku susreta, i blagoj naklonosti sudije Mažića, uspela je Zvezda da prvi put osvoji ceo plen u Novom Pazaru i dodje istovrmeno do „prvenca“ u šampionatu. Ipak,početak utakmice i prvih 45 minuta nisu nagoveštavali takav razvoj situacije, jer je domaćin dominirao po izzetno sparnom vremenu,na terenu Gradskog stadiona.

U prvom poluvremenu,fudbaleri Novog Pazara, bili su mnogo bolji rival. Četa Aleksandra Jankovića je u većem delu tog perioda utakmice,spasavala svoju mrežu od naleta motivisanog domaćina. Uprkos praznim tribinama, izabranici Dragoljuba Bekvalca su renomiranom rivalu,konstantno pretili iz kontri. Prva takva akcija,vidjena je već u četvrtom minutu. Alivodić je „zalomio“ nekoliko puta Mijajlovića na desnoj strani,pronašao Raščića na drugoj stativi. No,stasiti napdača je u padu,loptu prosledio iz neposredne blizine van okvira gola.

-Igrajte jače,a ne kao neke babe, ottelo se strategu domaćih,Bekvalcu u 16.minutu,kada je protivnik zaigrao čvršće.

Poslušali su ga njegovi momci,pa su nastavili tamo gde su i stali. Miinut 16. Situacija 3 na 2.Sjano osmišljena kontra plavo-belih. Opet je istrčao Alivodić, pa pronašao Raščića,koji mlako šutira u Bajkovića U 20.minutu,Alivodić je uz liniju pronašao Bogunoviću,koji je produžio pas ka Raščiću.Tekla je ta kontra po desnom boku.Bosanski internacionalac je bio ledjima okrenut golu,poslao je loptu u prazno-defanzivcima Zvezde. Kapiten plavih Vusljanin je oprobao šut u 26.minutu,ali je sa 18 metara bio neprecizan.

Dva minuta kasnije,kapitulirao je Bajković. Ristović je centrirao sa desne strane,a Bogunović bio najsnalažljiviji nadomak gola Beogradjana i pogodio mrežu.

Kada se očekivalo da,na krilima tog pogotka, Pazarci dotuku očajne goste,dogodilo se izjednačenje. Šest minuta pre odlaska na odmor, Maksimović je poslao dugu loptu.Kasalica je izdržao duel sa Jakovljevićem i topovski doneo egal svom timu.

Odluka je pala već u šestom minutu nastavka. Posle kornera,dobro izvedenog, loptu je Milivojević spustio do Milunovića,koji donosi potpuni rezultatski preokret I trijumf  Beogradjanima.

Taj pogodak je potpuno šokirao Pazarce,pa je Zvezda mogla još u dva navrata da udvostrči prednost. U 67. Minutu,Kasalica pokušavajući da lobuje Djogatovića,prebacuje okvir gola, a u 69.golman plavih,uspeva da amortizuje snažan šut Lazovića iz “slobodnjaka”.

Samo minut kasnije,mogla je da usledi kazna. Vusljanin je uspeo da prevari čuvara na levom boku.usledio je milimetarski precizan centaršut na glavu Raščiću,medjutim, centarfor domaćih,neprecizno tuče sa samo tri metra. Do kraja, izabranici Saše Jankovića su mudro I strpljivo čuvali prednost, uslei su da je sačuvaju,mada po svemu vidjenom,remi je najpravedniji ishod.

Uprkos tome što je duel bio „visokorizični“, nije bilo posla za pripadnike MUP-a,kojih je bilo u velikom broju. Oko Gradskog stadiona sve je bilo potpuno pusto. Ništa nije nagoveštavalo da u Novom Pazaru gostuje naš najtrofejniji klub.

Nije bilo gužve na terenu I tribinama,ali jeste u tunelu.Nakon poslednjeg zvižduka sudije Mažića, stvorila se iznenada velika gužva,koju je,kažu očevici izazvao Lazović,koji je pljunuo Mujdragića. Verbalni dueli fudbalera dva tima nisu,srećom prerasli u masovni fizčki obračun. Mučna scena trajala je nekoliko minuta.

Snimak utakmice emitujemo veceras u 20h.

E. Nailovic

Podeli