Sport

Plavi opstali u eliti

Uprkos debaklu kraj Đetinje,neviđena radost kraj Jošanice. Zahvaljujući trijumfu građevinara nad Borcem,Pazarci su i teoretski,dva kola pre kraja šampionata,obezbedili opstanak u društvu najboljih.

Slavlje je počelo još u svečanoj loži Begluka,vest se brzo pročula do obala Jošanice, pa su se ovom istorijskom uspehu obradovali i brojni ljubitelji fudbala u Novom Pazaru. Igrači su pomalo i zbunjeni dočekali vest sa Banjice. Razočarenje zbog fijaska u Užicu,brzo se pretvorilo u veliko zadovoljstvo. Međusobne čestitke sa članovima Uprave,navijačima. Ovo je istorijski trenutak i novo poglavlje za Pazarce, koje je preporodio iskusni trenerski mag Dragoljub Bekvalac.

Sportski direktor Sead Brunčević, u jednom dahu,ushićeno kaže.

-Opstanak poklanjamo svim ljubiteljima fudbala u našem gradu i okolnim mestima. Nadam se da ćemo već sledeće sezone igrati značajniju ulogu u eliti. Cilj smo ostvarili blagodareći i pomoći naših vernih navijača,koji su bili uz nas i kada je bilo najteže. Posle startnih grešaka prilikom selekcije igrača,oni koje smo angažovali u zimskom prelaznom roku smo opravdali su epitet pojačanja i doneli su nam kvalitet više. Kao najmlađi sportski direktor u ligi,sigurno ne bih uspeo sve sam da uradim,da nije bilo podrške Uprave,koja je imala poverenja u mene, i u onim najtežim trenucima.

I fudbaleri su ushićeni zbog srećnog raspleta. Dve preostale utakmice,mogu da odigraju za svoju i dušu navijača,rasterećeni bilo kakvog imperativa.

-Kada se osvrnemo na celo prvenstvo i činjenicu da smo,koliko do pre par dana strepeli za opstanak,sigurno je da možemo biti zadovoljni.Navijači Novog Pazara zaslužuju elitu i drago mi je što smo to uspeli da im omogućimo,ocena je Miloša Bogunovića.

Admir Kecap ističe da je ovo veliki uspeh za fudbal u celoj regiji,ne samo za Novi Pazar.

-Uspeli smo,prebrodili sve nedaće i probleme koji su nas pratili. Srećan sam, naš veliki trud je dao rezultat,nadoknadili smo propušteno i zajedno sa navijačima došli do luke spasa.

-Samo mi igrači znamo kroz šta smo sve prolazili tokom prvenstva. Bili smo debitanti,mnogi su nas već prežalili,no sada smo svima dokazali da zaslužujemo mesto u našem najelitnijem rangu. Neizmerno sam srećan. Hvala navijačima koji nikada nisu gubili poverenje u nas i naše kvalitete, kaže Semir Hadžibulić.

Iako je prilikom preuzimanja Novog Pazara naglasio da nema čarobni štapić, Dragoljub Bekvalac je ipak uspeo da napravi čudo. Vratio je samopouzdanje izabranicima,koji su to pokazali u Čačku,protiv Borca. Nema sumnje da je ta pobeda plavih bila i ključna. Fudbalsku zebnju kraj Jošanice,zamenila je euforija. O velikom uspehu Vusljanina i saigrača govori se na svakom koraku i već se najavljuje spektakl protiv romantičara. Lepa prilika da se na pravi način proslavi opstanak i oda zahvalnost navijačima,koji će,nema sumnje,dupke napuniti tribine Gradskog stadiona i napraviti karnevalsku atmosferu.

(foto: Senko Zupljanin)

E.Nailović

Podeli