Sport

Užičani motivišu plave

Bez bele zastave, ali sa enigmom ko će početi utakmicu,fudbaleri Novog Pazara iščekuju gostovanje kraj Đetinje.

Pred prvu od tri meč-lopte u borbi za opstanak  Dragoljub Bekvalac, strateg  plavih, ističe da će najviše na dobitku biti gledaoci,jer nerešen ishod ne odgovara ni jednom ni drugom timu. Iskusni stručnjak  sa uvažavanjem govori o četi kolege Stamenkovića.

-Sloboda je veoma kvalitetna ekipa,koja se bori za Evropu. Sigurno će sve učiniti da dođu do međunarodne scene, a recept za to su i dalje dobre partije. Sa druge strane, i nama su preko potrebni bodovi, pa će ljubitelji fudbala uživati,jer valja očekivati duel bez kalkulacija.

Iako,sem trilinga: Arifović,Lotinac,Marković, nema povređenih ni kažnjenih igrača,Bekvalac još uvek razmišlja o starterima.

-Na put ide 20 igrača, a pred samu utakmicu ću odlučiti ko će početi. Razlog je što imamo nekoliko bolesnih i rovitih fudbalera: Raščića,Kecapa i Bogunovića.Od njihovog zdravstvenog stanja zavisi sa kojim snagama ćemo se suprostaviti Užičanima.

Štoper Radoš Bulatović je lepe tri godine proveo u taboru Era. Iskusni defanzivac smatra da će subota biti praznik fudbala na prelepom stadionu.

-Klub poslednjih nekoliko godina beleži odlične rezultate. Radi se o odličnoj ekipi,koju uspešno predvodi trener Stamenković. Što se predstojeće utakmice tiče, očekujem kvalitetan i dopadljiv fudbal,jer remi ne odgovara ni nama ni protivniku. Nadam se da će biti dosta publike i da će biti zadovoljni viđenim sa obe strane.

Iako je Fudbalskom klubu Novi Pazar,istekla kazna,od četiri utakmice bez organizovanog vođenja navijača na gostovanjima,Vusljanin i saigrači ni u Užicu neće imati podršku pristalica. Razloge ovakve odluke je pojasnio Redžep Korać, portparol plavih.

-U dogovoru sa vođama navijača,odlučili smo se na ovakav potez,zbog predstojećih izbora,koji nas očekuju.Mi ne želimo da budemo jedan od razloga koji bi doveo do bilo kakvih problema niti bilo čega što bi štetilo samom fudbalu,obrazložio je Korać.

E.Nailović

Podeli