Sport

Plavi ulovili hajduke

Fudbaleri Novog Pazara napravili su veliki korak ka opstanku u društvu najboljih. Izabranici Dragoljuba Bekvalca su posle Hičkokovskog raspleta i preokreta došli do trijumfa još u prvoj polovini meča protiv odličnih Kuljana.

Nakon pokušaja Bogunovića u trećem i Kecapa u petom, hladan tuš u sedmom minutu za preko 7000 gledalaca. Đogatović je nespretno ispucao loptu, koja se odbila do Paunovića. Usledio je pas ka vihornom Bubalu na levu stranu, ovaj je vešto umakao odbrani plavih i rutinski pogodio cilj. Jedanaest minuta kasnije gosti iz Kule su mogli da udvostruče prednost. Paunović je imao „ jedan na jedan „ sa Đogatovićem, ali je oklevao što je iskoristio Šunjevarić i izbio loptu. Prenuli su se Pazarci, nošeni fantastičnom podrškom sa tribina. Vusljanin je u 20. minutu snažno šutirao, a Perić još bolje intervenisao, da bi u 24. pokušaj Bogunovića sa 18 metara fijuknuo preko gola. Erupcija oduševljenja samo minut kasnije. Kecap je „ promešao „ odbranu Hajduka po levom boku, centrirao ka Bogunoviću koji je bio u duelu sa Dabićem. Oba igrača su završila na travi, sudija Grujić bez dvoumljenja pokazuje na belu tačku, jer je štoper Hajduka loptu zahvatio rukom.

Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten plavih Vusljanin-1:1. Upravo je kapiten Novog Pazara kreirao potpuni rezultatski preokret. U 33. minutu na „ parčetu maramice „ prevario je svog čuvara Cvetkovića, poneo loptu još par metara pa uposlio Raščića. Korpulentni napadač je sjajno prihvatio taj pas, pa rezantno, levom nogom sa 12 metara, volejom matirao Perića. U drugom poluvremenu ovdašnji superligaš je mudrom i strpljivom igrom čuvao stečeno iz prvih 45 minuta, vrebajući priliku da iz kontri overi trijumf. Šanse nisu iskoristili Kecap u 55. i Stojanović u 63. i 85. minutu. Nakon poslednjeg zvižduka sigurnog Grujića, veliko slavlje usledilo je na Gradskom stadionu. Orila se pesma razdraganih navijača, koji Vusljaninu i drugovima dugo nisu dali da odu sa terena. Novi Pazar je ostvario zlata vredan trijumf. Opstanak je sve izvesniji, plavi poslednja tri kola čekaju sa 25 bodova. Slede gostovanje u Užicu, pa oproštaj od navijača protiv OFK Beograda, a u poslednjoj rundi put u Jagodinu.

Treneri

Tomislav Sivić (Hajduk)

„Fasciniran sam ambijentom u Novom Pazaru, ovako nešto davno nisam video i doživeo. Utakmicu smo dobro otvorili i poveli, imali šansu da povisimo prednost, no protivnik se brzo vratio. Najpre je stiglo izjednačenje a nakon naše greške i odlučujući gol. I pored poraza, zadovoljan sam jer smo dobili nekoliko mladih igrača“.

Dragoljub Bekvalac (Novi Pazar)

„ Preslikan početak utakmice kao i protiv Metalca i poklon gol naše odbrane i golmana. Imali smo i sreće pa rival nije udvostručio vođstvo. Uz agresivnu igru, uspeli smo da preokrenemo rezultat i stignemo do vredne pobede. Što se tiče ambijenta, ne bih da se ponavljam. Naši navijači su ponovo bili fantastični“.

Pobeda za Arifovića

Sijali su od sreće fudbaleri Novog Pazara nakon trijumfa nad Kuljanima. Kapiten Irfan Vusljanin bio je nerešiva enigma za odbranu Hajduka. Ipak, otkriva da su on i saigrači imali i motiv više da pobede. „ Ova pobeda je namenjena našem klupskom drugu Ibrahimu Arifoviću, od svih fudbalera. Želim da naglasim da nam je njegovo odsustvo itekako nedostajalo i da mu bar na ovaj način dokažemo da smo, uz njega, uz našeg Ibra i u ovim teškim trenucima, za njega“.

Elvir Nailović

Podeli