Sport

Plavi love hajduke

Hamletovsko- biti,ili ne biti, čuje se gotovo na svakom koraku u Novom Pazaru. Superligaški debitant je uoči prvog prvenstvenog susreta na svom terenu protiv goropadnih Kuljana, suočen sa protivnikom i samim sobom.

Jer,računica je više nego prosta.Ukoliko se izbori trijumf, opstank je realna opcija. Sve ostalo je ravno katastrofi. Pa ipak, kraj Jošanice, u iščekivanju ove,sudbonosne utakmice, sve deluje prilično mirno, pred subotnji trenutak istine po Novopazarce,koji su olako prepustili dva važna boda „fenjerašu“. Dragolju Bekvalac, bivši trener Hajduka, sa uvažavanje govori o rivalu.

-U goste nam dolazi ekipa,koju je preporodio moj mladi kolega Sivić. Igraju kvalitetno i efikasno,kao i na startu prvenstva.Sada su igrački  bolji,dok je u vreme kada sam ja bio trener glavni adut bilo zajedništvo na terenu i van njega,jer su dugo bili zajedno.

Biće nam veoma teško da dođemo do tri,za nas veoma važna boda u borbi za opstanak. Drugog izbora sem pobede,nemamo,kaže Bekvalac.

Iskusni stručnjak je suočen sa brojnim kadrovskim problemima. Van stroja su: Lotinac,Marković,Hadžibulić,Ademović i Arifović, dok je nastup Raščića pod znakom pitanja.

-Promena mora biti.Videćemo ko će od rovitih igrača biti spreman da preuzme odgovornost.Startere ću odrediti pred sami početak utakmice.

Iskusnom stručnjaku briga manje je potpuni oporavak Radana Šunjevarića. Njega, protiv bivšeg klupskog druga Njegoša Goločevca,čeka velika borba na sredini terena.

-Hajduk je nesumnjivo kvalitetan tim,međutim, svi znamo i svesni smo značaja i važnosti ove utakmice. Sve osim pobede za nas bi bio neuspeh. Nadam se da će nam tri boda doneti dobra i odgovorna igra i da ćemo zajedno slaviti sa našim navijačima trijumf koji bi nas itekako približio opstanku, veruje Šunjevarić.

Utakmica: Novi Pazar-Hajduk igra se u subotu od 16:30 na Gradskom stadionu.

E.Nailović

Podeli