Sport

Fudbalerima biti,il’ ne biti

U jednu od presudnih utakmica za superligaški opstanak, fudbaleri Novog Pazara ulaze sa dosta kadrovskih problema.

Izostaće povređeni: Marković, Šunjevarić i najverovatnije vođa navale Raščić.Na drugoj strani,ohrtabrenje predstavlja povratak Kecapa i Lotinca,ali i publike na tribine. Navijači bi,ocenjuju u plavom taboru,trebalo da budu jedan od saveznika na putu do važnog trijumfa. Trener Ljubomir Ristovski,pak,očekuje tešku utakmicu,protiv rivala,koji kako kaže mladi stučnjak,bolje igra na terenu rivala. O Borčanima se toliko ne razmišlja,jer,procena je,da uprkos pritisku koji je na plavima,sve i zavisi od njih.

-Iako smo suočeni sa imperativom osvajanja sva tri boda i svesni da neće biti nimalo lako, očekujem da uz podršku navijača i mobilnost cele ekipe dođemo do celog plena. Pobeda nam mnogo znači i učinićemo sve da je uknjižimo.Iako imamo dosta kadrovskih problema,ne tražimo nikakav alibi. Igraće oni koji budu maksimalno spremni i sposobni da iznesu teret ovako važne utakmice,kaže Ristovski.

Borčani su odavno na skeneru. Strateg Novog Pazara je gotovo siguran kako će pokušati da se suprostave.

-Očekujem da će zaigrati samo sa Đukićem u napadu,uz pojačani vezni red,predvođen našim bivšim članom Šupićem. Tražiće svoju šansu iz kontri,na nama je da ih u tome osujetimo,mada ni to neće biti lako,jer su veoma nezgodni kada se trasformišu iz defanzive u napad.Svaka greška može skupo da košta,zato moramo odigrati maksimalno koncetrisano svih 90 minuta kao protiv Javora,koji nam nije napravio ni jednu šansu,zaključio je Ristovski.

Za iskusnog Dragana Šarca,sudar sa BSK-om je prekretnica za njegov tim.

-Moramo da pobedimo ukoliko želimo da ostanemo u trci u borbi za opstanak.Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da dođemo do dragocenih bodova,a pozivam i navijače da nam pomognu. Utakmica nam je veoma bitna, možda i prekretnica za dalji tok prvenstva,ocenio je Šarac.

PUNE TRIBINE, DIREKTAN PRENOS NA RTV

Utakmica:Novi Pazar-BSK igra se u sredu od 15 časova na Gradskom stadionu. Pošto je kazna „disciplinaca“ odrađena protiv Ivanjičana, Vusljanin i saigrači će opet moći da računaju na ogromnu pomoć i podršku vernih navijača. Za one ljubitelje fudbala koji nisu u mogućnosti  da budu na tribinama, Regionalna televizija je obezbedila direktan prenos.

E.Nailović

Podeli