Sport

Zgroženost Supićevim ponašanjem

Teške uvrede,pre svega na račun trenera plavih Ljubomira Ristovskog i direktora Seada Brunčevića,od strane Nemanje Supića,više po svemu sudeći, govore o njemu samom i želji da čuvar mreže Vojvodine opravda svoje postupke,iznošenjem niza neistina.

Nakon tog famoznog topovskog udara (za koji ne postoji opravdanje),istina je da je Supić krenuo u verbalni,pa i fizički obračun sa svim i svakim na Gradskom stadionu.

Nekadašnji golman reprezentacije Bosne razočarao je sve na Gradskom stadionu. Odavno se ne pamti da je neko takvim  ponašanjem i provokacijama  iziritirao ljubitelje fudbala u Novom Pazaru. Taj,nazovi sportista je konstantno ulazio u sukob sa navijačima Novog Pazara, nepristojnim gestikulacijama izazivao gnev na tribinama, rečnik mu je bio,najblaže rečeno,kočijaški, a posebno poglavlje je pokušaj obračuna sa Brunčevićem,dok je  foto-reportera Senada Župljanina opsovao na nacionalnoj osnovi. To je sve morao da evidentira i delegat Marić iz Beograda.Niz uvreda je Supić izneo i na račun Ljubomira Ristovskog,stratega Pazaraca.On je,pre svega, zbog  ponašanja na terenu,van njega i u samom gradu,kod običnog nefudbalskog sveta,postao veoma poštovan za kratko vreme otkako je preuzeo plave.Ljudske i stručne kvalitete,Ristovski je davno dokazao kroz uspešnu trenersku karijeru. Razočaran je mladi stručnjak svime što je golman Vojvodine izneo na njegov račun.

-Zgrožen sam izjavom Supića. Ja jesam Novosađanin i veoma sam srećan i ponosan zbog toga. Za njega,pak mogu da kažem,da je samo sticajem čudnih okolnosti, prolaznik kroz Novi Sad. Njegovo sramno i iritirajuće ponašanje video je prepun stadion,ali i brojni auditorijum u fudbalskoj Srbiji. To je ono što je za osudu,a da li je ovaj,nazovi golman,provocirao,ili ne,najbolje svedoči njegov pokušaj odbrane samog sebe,na prilično nemušt način,jer, posle svega,on kaže da našim navijačima nema šta da zameri,stoji  u  „odgovoru“ Ljubomira Ristovskog.

Ono što je,međutim,u celoj priči paradoksalno, jeste da je utakmica bila fer i korektna na terenu,da je rukovodstvo Novosađana zadovoljno gostoprimstvom i prijemom domaćina,na čemu se i javno zahvalilo.A jedan,nazovi sportista ne može da pokvari dobre odnose dva kluba.  Sa Ristovskim se slaže i direktor  Brunčević,koji je stao u zaštitu trenera,kao i rukovodstvo kluba.Uprava Pazaraca će,saznajemo podneti prijavu zajednici klubova Superlige protiv Supića,zbog svega, od nesportskog ponašanja i niza izrečenih uvreda, pre,za vreme i posle utakmice. Srećom, jedan golman,koji je iskoristio svojih pet minuta, na pogrešan način,ne može,niti će pokvariti sjajne odnose Novog Pazara i Vojvodine. To žele i u to su sigurni u Upravi plavih.

E.Nailović

Podeli