Sport

Sankcije FK Novi Pazar,plavi najavili žalbu

Članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije izrekli su kazne za incidente viđene na utakmicama 17. kola Super lige. Izrečena je,između ostalog disciplinska mera FK Rad, a zbog incidenata viđenih na utakmici protiv Novog Pazara (0:0).

Zbog slabe organizacije utakmice i nesportskog ponašanja svojih navijača Rad će odigrati jednu utakmicu prvog tima kao domaćin bez prisustva gledalaca i ujedno je kažnjen sa 500.000 dinara. Epilog te odluke je da će Rad u narednom kolu dočekati gradskog rivala OFK Beograd bez prisustva navijača.

 

Na utakmici Rad – Novi Pazar ustanovljeno je i nesportsko ponašanje navijača gostujućeg tima. Zbog toga, na današnjoj sednici Disciplinske komisije je izrečena mera FK Novom Pazaru vezana za zabranu organizovanog vođenja navijača na četiri utakmice Super lige koje će igrati kao gosti.

U Fudbalskom klubu Novi Pazar, su iznenađeni ovakvom odlukom po kojoj na četiri utakmice na gostovanjima neće moći da vode navijače,jer je navodno ustanovljeno i nesportsko ponašanje navijača Novog Pazara na subotnjem duelu protiv Rada na Banjici.

-Kazna je za nas očekivana,ali mislimo da je previsoka. Naravno da smo rezignirani ovom odlukom Disciplinske komisije i budite sigurni da ćemo iskoristiti sva zakonska prava koja imamo,da se žalimo na ovako drastičnu sankciju. Smatramo da je krivica naših navijača,itekako manja od krivice pristalica Fudbalskog kluba Rad.Zbog toga,između ostalog, zahtevaćemo da kazna,ako ništa drugo,bude blaža, kaže u prvom reagovanju generalni sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar, Goran Stanojević.

Ovom prilikom je razmatran i incident viđen na utakmici 18. kola Super lige u kojem je Novi Pazar dočekao Vojvodinu (1:2). Zbog slabe organizacije utakmice, donesena je odluka o izricanju suspenzije stadiona FK Novi Pazar do donošenja konačne odluke i po hitnom postupku su zatraženi dopunski izveštaji od strane aktera meča – sudija, delegata, specijalnih komesara bezbednosti i predstavnika oba kluba. Konačna odluka biće donesena na sledećoj sednici Disciplinske komisije, zakazanoj za utorak, 20. mart 2012.

E.Nailović

Podeli