Sport

Altin Grbović karijeru gradi u BiH

Nekadašnji omladinski fudbalski reprezentativac Srbije i Crne Gore, kasnije samo Srbije, Altin Grbović svoju karijeru nastaviće da gradi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, gde je potpisao jednogodišnji ugovor sa Zvijezdom iz Gradačca.

Reč je o stabilnom Premijerligašu, koji važi za ozbiljan klub. Iako ne zna puno o ovoj ligi, Grbović kaže da je, predsednik Fudbalskog saveza ove zemlje, Ivica Osim uozbiljio ligu.
„Potpisao sam jednogodišnji ugovor, s tim što nakon šest meseci mogu promeniti sredinu ukoliko taj drugi klub ipuni uslove obeštećena“, rekao je Grbović, koji je kao mlađi kadet dve godine branio boje Crvene zvezde iz Beograda.

Ovaj napadač, koji je pre ovog angažmana igrao za superligaše Shkumbini i Skenderbeu iz Albanije,  kaže da je u BiH došao prvenstveno iz „geografskih razloga“ i novih izazova. Blizina zapadnih zemalja je glavni razlog.

„Lakše ću napredovati i odavde otići u neku jaču ligu“, priča napadač koji 13. marta puni 26 godina.

Grbović priča da je Zvijezda iz Gradačca jak klub, među četiri najstabilnija u državi i da veruje da će uspeti da se dokaže i nametne stručnom štabu.

“Ovaj klub vode veoma jaki preduzetnici koji vole fudbal. O Zvijezdi sam čuo sve najlepše. Imaju korektnu upravu i dobre navijače, tako da nemam razloga da se žalim”, kaže on.

Gradačac je malo mesto ali važi za dobrog domaćina. Grbović se već uklopio i kaže da je dobro prihvaćen. Ovo je još jedna stanica na kojoj će Altin Grbović provestio jedan deo svog života.

“Nastavljam karijeru van svog grada i svoje zemlje i svakodnevno se zahvaljujem Bogu na mogućnostima koje imam. Ko što naš narod kaže, najbolje je kada žuriš polako”, samouveren je ovaj napadač, koji je u nastupajući za Skumbini iz Albanije na 35 utakmica postigao 18 golova.

Karijera mu ide uzlaznom putanjom. Najpre je loptu pikao u naselju Jošanica, u srcu Novog Pazara.

Karijeru je započeo na Gradskom stadionu u ovom gradu a nakon toga se, kao mlađi kadet, uputio ka prestonici gde je igrajući za Crvenu zvezdu ostao dve godine. Bio je član reprezentacije Beograda koju je usavršavao tada trener Partizana Lotar Mateus.

Nakon toga se vratio kući gde je dve sezone zaredom bio prvi strelac ekipe. Nakon što je napunio 21 godinu ide u Rumuniju gde je, igrajući za Delta Tulceu, ostao godinu dana.

Pozdravio se sa Rumunijom pa je zatim branio boje dva kluba iz Albanije. Za Shkumbini je odigrao 35 utakmica, postigao je 18 golova. Biva primećen od strane šampiona te zemlje, Skenderbeua a ubrzo je usledilo potpisivanje ugovora sa šampionom o kojem je pisala štampa Albanije.

Sada je u Bosni i Hercegovini a cilj mu je zapad. Korak po korak.

(A. Grbović)

Podeli