Sport

Studenti kao profesori

Kraljevački Mašinac je samleo košarkaše Novog Pazara.Popularni „studenti“ su više nego zasluženo slavili u Hali sportova,sa rezultatski ubedljivih-66:89 (15:19,14:25,22:21,15:24).

I trećem vezanom neuspehu Pazaraca,donekle je kumovao izostanak udarnog tandema: Đulović i Hadžerić. Međutim,belo-plavi,koji slove za napadačku ekipu promašili su mnogo zicera,izgubili,što je za njih netipično,dosta lopti,pa je konačni rezultatski epilog,srazmeran dešavanjima na parketu. Zapanjujući je podatak sa je domaćin ubacio samo jednu trojku i to tek u 30.minutu (Hujević),šut spolja je u potpunosti zatajio,što su Kraljevčani znali da kažnjavaju i i iz minuta u minut povećavaju prednost.Sem Latifovića i donekle Numanovića,retko ko u taboru Novog Pazara zaslužuje prelaznu ocenu.

Uz Latifovića,nedostajao je domaćinu još jedan raspoloženi igrač,spreman da preuzme odgovornst.Uz to i ubojit i precizan. Već posle prvog perioda,moglo se naslutiti da će Mašinac ostvariti pobedu,a naročito nakon poluvremena koje su gosti rešili sa 15 poena viška. Najbolji period igre Novog Pazara dogodio se u trećoj deonici.Naime,kod vođstva protivnika 37:63,belo-plavi prave sjajnu seriju od 15:0 i uspevaju da kako,tako priđu.Međutim,ne i da sustignu rivala,koji se opet oldepio na nedostižnu razliku. Na kraju,možda i neočekivana,ali i zaslužena radost izabranika trenera Blahovića,u čijim redovima je blistao centar Arsić.Uz 33 poena je najefikasniji pojedinac komšijskog derbija,a u par navrata je iskazao majstorstvo zakucavanjima i „alej-upovima“. Pomenusmo,Novi Pazar,očajan van linije 6,75,dok je na suprotnoj strani bilo mnogo više raspoloženih šutera.Postigli su Kraljevčani sedam „trica“,doduše,imali su i dosta promašaja,ali je stručni štab čestim rotacijama,gotovo uvek pronalazio pravu petorku.

Novi Pazar je jesenji deo prvenstva u Prvoj srpskoj ligi-grupa zapad okončao na drugom mestu sa 22 boda.Po jedan više,ima vodeći tandem: Plana i Železničar.Prvenstvo se nastavlja 28.januara,a belo-plavi dočekuju Slogu iz Požege.

E.N.

Podeli