Sport

Plavi deklasirali Ere

Fudbaleri Novog Pazara savladali su u 13. kolu odličnu ekipu Slobode iz Užica sa neverovatnih 4:0. Izabranici Ljubomira Ristovskog bili su mnogo bolji rival, pa se može reći da su Užičani još i dobro rezultatski prošli.

Plavi su poveli iz opravdanog penala u 40. minutu.Akciju je zapoečo Vusljanin,koji je ubacio loptu u prazan prostor ka Hadžibuliću. Ovaj se stuštio u kazneni prosor protivnika, da bi ga na neporpisan način zaustavio Ćulibrk. Sudija bez dvoumljenja pokazuje na pennal, a siguran realizator bio je kapiten plavih Irfan Vusljanin.
U 44. minutu, Ademović je sa desne strane asistirao Hadžibuliću, koji je tu loptu u padu,sa druge stative u padu, plasirao u mrežu za 2:0.

U 45. minutu, gosti su pokušali preko Kovačevića koji se obrukao. Neometan šutirao preko gola u izglednoj prilici.

U drugom minutu nadoknade prvog dela,usledila je kazna  za Užičane. Ademović je na odbitak Šarca iz kornera, rezantno reagovao i sa 15 metara postigao efektan gol za 3:0.

Tačku na „I“, postavio je Stojanović u 83. minutu.Bio je to dvopotezni mat, koji je nakon kornera Šarca sa desne strane  glavom po četvrti put matirao Božovića, za konačnih, Novi Pazar – Sloboda 4:0.

Ljubiša Stamenković, šef stručnog štaba FK Sloboda: „ Tužno je igrati bez publike. Utakmica u kojoj je Novi Pazar bio bolji u svim segmentima igre i zasluženo pobedio. Prvi put u karijeri sam nemoćno sedeo na klupi i gledao najslabije izdanje moje ekipe. Ne prepoznajem moje igrače, koji su bili očajni.“

Ljubomir Ristovski, šef stručnog štaba FK Novi Pazar: „ Pobedu darujemo našem povređenom gradonačelniku i navijačima, koji nisu bili uz nas. Odigrali smo najbolju utakmicu od kako sam ja trener, sve je funkcionisalo perfektno, pobedom smo dokazali da ne zaslužujemo mesto na tabeli.“

Duel:Novi Pazar-Sloboda,zbog kazne,plavi su odigrali bez pomoći navijača. Utakmicu je međutim,zahvaljujući prenosu na RTV širom sveta mogao da vidi veliki broj lubitelja fudbala,naročito navijača plavih,koji su bili oduševljeni partijom ljubimaca.

E.N.

Podeli