Sport

Šekularac nadvisio Halitovića

Uspela „Noć šampiona“ u Hali sportova u Sjenici,pred oko 2000 gledalaca i odlični mečevi,koji su podigli na noge probirljivu publiku.

U šlager meču, Zoran Šekularac je primorao na predaju nekada ljutog rivala iz amaterskog ringa,Raifa Halitovića.Sve je bilo gotovo sredinom druge runde kada je nakon žestoke razmene udaraca,novopazarski veteran odlučio da preda meč,vidno spremnijem rivalu,što su brojne Šekularčeve pristalice,dočekale gromoglasnim aplauzom.u prvoj rundi,viđen je žestok okršaj i bez pardona, u kome su jedan i drugi zadali dosta udaraca,ali je bilo vidljivo da se Šekularac bolje kreće, fizički kudikamo spremniji.

Od ostalih duela,vredi izdvojiti odlično izdanje: Emila Batkića,koji je protiv Sarajlije,Halida Šabanovića,još jednom dokazao da izrasta u pravog šampiona,a Merisa Osmanović je savladala Melisu Latović.

Saida Bukvić se poigravala Mimom Životić iz Smedereva,dok je dosta negodovanja izazvala odluka sudija da u meču: Selma Baltić (Sarajevo)-Anisa Bihorac (Novi Pazar),tesnom odlukom, za bolju proglase učenicu Huseina Dupljaka.Koliko god simpatije sjeničke publike bile naklonjene Baltićevoj, arbitrima se ne može ništa prigovoriti,jer se takmičarka iz Novog Pazara,nakon slabe prve runde, u ostale dve deonice u potpunosti vratila u meč,a u poslednjoj bila i bolja.U ukupnom utisku,za nijansu i zasluženu pobedu.

Ljubimci domaćih navijača,Almir i Emrah Latović su svoje nedoartsle rivale iz Smedereva: Vladana Ivanovića i Dragoljuba Nikolića,serijama žetoskih udaraca,veoma lako primorali na predaje,uz erupciju oduševljenja svojih pristalica. Majstorstvo u ringu, u disciplini K1,još jednom su atraktivni: Emir Hadžimujović protiv Mata Trajkovskog,racionalni i sigurni Vahid Kicara protiv Martina Angelova i povratnik u ring Kenan Hajdarović,koji je savladao i trećeg borca iz Makedonije Janeta Janevskog.

Aktuelna vicešampionka sveta,Ajla Lukač se sve tri runde poigravala sa starom rivalkom,Majom Marković iz Smedereva,ostvarivši ubedljivu pobedu sa,čini se pola snage.Specijalni žiri je za „prve pesnice“ proglasio Emila Batkića i Anisu Bihorac. Pokrivtelj „Noći šampiona“,bila je Opština Sjenica, takmičenje je otvorio predsednik Muriz Turković,a ovaj svojevrsni spektakl su uveličale i bokserske legende: Fazlija Šaićirović,Bratislav Ristić,Milivoje Labudović,Zoran Spasić,Velimir Jevtić, uz naravno članove „zlatne generacije“ novopazarskog boksa. Verujemo da je ovo samo početak lepe priče podno Pešteri,organizacija je bila na vrhunskom nivou,a sjenička mladost je pokazala da poseduje raskošan talenat i u sferi „plemenite veštine“. Dovoljno za otvaranje,makar jednog kik boks kluba…

E.N.

Podeli