Sport

Invazija na Marakanu

Superligaški debitant će se u subotu prvi put u prvenstvenom duelu suprostaviti našem najtrofejnijem klubu.

O gostovanju na Marakani se u Novom Pazaru već danima priča na svakom koraku,traži se mesto više u do sada neviđenom navijačkom karavanu,koji će brojati  20 autobusa,koliko je obezbedila uprava.

Ako se tome doda da će se mnogi u Beograd zaputiti u sopstvenoj režiji,onda je jasno da će plavi imati gromoglasnu podršku sa tribina,pretpostavlja se preko 1500 svojih simpatizera,čime će biti oboren rekord na gostovanjima.Sve navijačke grupe su,pak obećale da će bezrezervno bodriti ljubimce na terenu,ali iznad svega fer I korektno.Od Torcide Sandžak,Extrema,Ultra azura,Hordi zla Hadžet,Kanabis firm.

Inače, ovo će biti biti treći zvanični susret dva tima, prvi za bodove.U prethodna dva, Crvena zvezda je slavila u Kupu.Prvi put pre 16 godina,pod vođstvom Ljupka Petrovića,sa generacijom koju su,između ostalih činili Rambo Petković,Kovačević,a drugi put pre dve godine,kada ih je vodio Pižon Petrović.

Gostovanje crveno-belima je izazov za navijače Novog Pazara,ali I za fudbalere. Trener Ljubomir Ristovski je proteklih dana,u miru pripremao izabranike za ono što ih očekuje.Radilo se,kako kaže mladi stručnjak,pre svega na polju psihe.

-To je veoma bitno za igrače,jer dosta njih prvi put će osetiti Marakanu I nastupiti pred tolikim brojem gledalaca,a biće I televizijski prenos,tako da 
smo dosta pažnje posvetili tom segmentu pripreme ekipe.

Kormilar plavih ističe da predaje unapred nema. Ovo su,po njegovim rečima,najlakše utakmice za igranje.

-Nemamo šta da izgubimo,iako je Zvezda apsolutni favorit. Idemo da se pokažemo u što boljem svetlu,da odradimo posao kako treba.To znači da ćemo igrati rasterećeno,da ćemo se boriti.Sve što dobro uradimo biće veliki plus za nas.Taktika će u potpunosti biti ista kao I u prethodnim duelima,otkako sam preuzeo Novi Pazar.Nećemo ništa menjati u sistemu I stilu igre, formaciju koju gajim već godinama, suprostavićemo I crveno-belima.

Crvena zvezda je,rekli ste,apsolutni favorit.Gde vidite šansu vašeg tima?

-Disciplinovana igra,dobra taktika,maksimalan odnos svih fudbalera I zalaganje na terenu I prekidi.To su naši aduti.Ponavljam,Zvezda je apsolutni favorit,ali to ne mora ništa da znači.Lopta je okrugla,idemo da se predstavimo u što boljem svetlu.Nadam se da će moji momci to što se budemo dogovorili I ispoštovati na terenu.

Hoće li biti promena u ekipi?

-Biće sigurno promena u postavi.Neke igrače koji su igrali sve tri prethodne utakmice ću odmoriti, šansu će dobiti drugi.

Stalno se govori o tom “pozitivnom rezultatu”.Šta bi,konkretno, bio pozitivan rezultat za Novi Pazar u subotu?

-Sve osim poraza,za nas je pozitivan ishod,kako sa Zvezdom,tako I sa svim ekipama u ligi.Dodatni motiv predstavljaće velika podrška koju ćemo imati od naših navijača.Trudićemo se da ih ne razočaramo I uz njihovu pomoć će sve to izgledati lakše.

Ristovski za kraj ima potajnu želju,što je ujedno I poruka mladom kolegi sa suprotne klupe,Prosinečkom.

-U zadnjem “dvoboju” nas dvojice,vodeći Spartak na Marakani,osvojio sam bod,bilo je 2:2.Neka se I u subotu to ponovi sa Novi Pazarom.

Jedan od aduta plavih,mogao bi da bude I sjajni Marko Mugoša. Crnogorski internacionalac,iako zvanično fudbaler Zvezde,nikada nije zaigrao u njenom dresu na Marakani,što predstavlja svojevrstan kuriozitet.Iako mnogi očekuju da emocije vrsnog veziste budu pomešane,Podgoričanin će učiniti sve da pomogne svom Novom Pazaru da rivalu na Marakani “zagorča život”.

E.Nailovic

Podeli