Sport

Odbojkašima Jagodine srećniji kraj drame

Posle nekoliko godina,odbojkaši Novog Pazara su opet zaigrali u Prvoj ligi. Četa Raše Milića se na premijeri, u Hali sportova,namerila na iskusniji,ne I kvalitetniji sastav Jagodine,koji je baš,na iskustvo,bio umešniji u ruletu zvanom “taj-brek”.

Maraton koji je potrajao preko dva sata,doneo je mnogo uzbuđenja,uspona I padova jednih I drugih,rezultatskih preokreta.Jednom rečju,sjajnu odbojkašku predstavu. Prvi deo potrajao je 27 minuta,a činilo se da su gosti koncentrisanije ušli u utakmicu.

Nakon vođstva od 5:1,uzvratili su plavi,zahvaljujući sjajnim servisima Memića,a nedugo zatim I poveli. No,”ćurani” su zadržali nivo koncentracije,ubrzo su opet preokrenuli rezultat u svoju korist,sve do finiša ovog dela utakmice,kada se domaćin potpuno vraća I preokreće na 22:19.Malo je falilo da I osvoji Novi Pazar taj,uvodni set,međutim,Jagodinci u ključnim trenucima koriste svaku grešku rivala I na razliku,pobednički odlaze na prvi odmor-27:29.

U drugom setu,igra “mačke I miša”. Plavi su bukvalno počistili rivala sa parketa,gledaoci su uživali u majstorijama I efektnim potezima.Imponovao je dobar blok,ubojit napad,sasvim dovoljno za lepu prednost-25:20.

Kada se očekivalo da Memić I saigrači dotuku goste,opet preokret,sada u režiji Jagodinaca.Rezultat 13:25 dovoljno govori o odnosu snaga u trećem setu.

U četvrtom,divovska borba.Bukvalno za svaku loptu. U prevelikoj želji,grešili su I jedni I drugi,ali je bilo I atraktivnih poteza,za ovacije iz gledališta. Novi Pazar opet uspeva da podigne nivo kvaliteta igre I nedugo nakon drugog tehničkog tajm-auta,preuzme vođstvo,koje će sačuvati do kraja-25:21.

I onda,kulminacija-peti set,lutrija.Bio je važan svaki detalj.Učinilo se da su domaći odbojkaši blizu slavlja,no,olako su ispustili prednost od dva poena (8:6),nakon promene strana.Jagodinci prave seriju od 4:0 I koriste ukazanu šansu-konačnih 11:15, odnosno 2:3 u setovima. Gledaoci su nezadovoljni samo krajnjim ishodom napustili Halu sportova,ne I zalaganjem ljubimaca,koji,objektivno,mogu I moraju više.

Tehničar gostiju Nenad Ilić, istakao je da je očekivao tešku utakmicu:

“Očekivali smo žestok otpor protivnika.Propustili smo priliku da još u četvrtom setu duel privedemo kraju.Ipak,uspeli smo da snagom kolektiva dođemo do trijumfa,protiv odličnog Novog Pazara,koji ima par sjajnih pojedinaca,kao što su Zatrić I Kuburović.Usponi I padovi tokom svih pet setova,s jedne strane su posledica nedovoljne svežine,još uvek su nam “teške noge”,dok je protivniku  problem neuigranost.Prvenstvo je dugo,biće kao retko kada izjednačeno po kvalitetu”.

Najiskusniji u redovima Novog Pazara,Hamza Zatrić I najefikasniji sa 26 poena,mišljenja je da ovo nije bio neuspešan početak njegove ekipe:

“Ovaj poraz,koji je vrlo lako mogao da bude I naša pobeda nas neće uopšte poljuljati.Mi imamo svoj cilj I nećemo odustati od njega, a to je plasman u Super ligu.Ovu utakmicu ćemo nastojati da što pre zaboravimo,međutim,ne u potpunosti.Bilo je dosta stvari u našoj igri koje treba da ispravimo,ali I segmenata koji su bili perfektni. Idemo dalje,sport je to.Nekada se gubi,nekada pobeđuje,a mi ćemo se truditi da propuste iz ove utakmice ispravimo”,ocenio je Zatrić. Iskusniji za jednu odbojkašku dramu,on I saigrači će pokušati da izgubljeno protiv “ćurana”,nadoknade na teškom gostovanju protiv Novog Sada.

Elvir Nailović

Podeli