Sport

Plavi kreatori trilera u Borči

Fudbaleri Novog Pazara su uspeli da sruše neugodnu tradiciju u Borči I prvi put beogradsko predgrađe ne napuste kao gubitnici.

Elem, da je neko izabranicima Ljubomira Ristovskog ponudio bod pre utakmice sa Borčanima,bez razmišljanja bi ga prihvatili.Ovako,podelom plena mogu da budu oni nezadovoljni,jer su sami bili “kreatori” svojevrsnog “fudbalskog trilera” u završnici utakmice. Kao što se I očekivalo,oba trenera su od svojih fudbalera tražili igru “spuštenog garda”,otvorenu, pa šta bude.Bila je to retko zanimljiva,sadržajna I kvalitetna predstava,okončana remijem.Novi Pazar je puna 72.minuta imao lepu prednost I kontrolisao situaciju na terenu,ali se onda dogodilo da,ponajviše jalovoj završnici,stigne kazna. U poslenim sekundama,umalo I potpuni rezultatski preokret.

Prvi je zapretio domaćin.Nakon proigravanja Miloševića,Savković je sa pet metara šutirao u Đogatovića, u 17.minutu. Nakon perioda mirnije igre,Novi Pazar vodi u 26.minutu. Bogunović je poslao loptu u kazneni prostor protivnika, a mladi defanzivac BSK-a Stojičić, u želji da je izbije, u padu lobuje svog golmana Kovačevića I postiže efektan autogol.Sigurnije su igrali plavi u tim momentima.Tečna pas igra donela je još nekoliko polušansi pred mrežom Borčana,ali do promene rezultata nije došlo.Domaćin je imao dobru priliku preko Đukića,koji je ciljao pored gola iz izgledne pozicije.

U drugom delu,nastavio je Novi Pazar da diktira tempo I udvostručio vođstvo u 61.minuti. Školski primer kontre,Đalac je ubacio loptu u prazan prostor ka Mugoši,koji je bio brži od postavljene odbrane protivnika.Lako je prihvatio loptu,zaobišao golmana Kovačevića I iskosa sa leve strane pogodio njegovu mrežu. Učinilo se tada da domaćinu nema spasa.Tim pre,jer su plavi imali još nekoliko stopostostnih šansi.U 71.minutu,opet je sevnula kontra Pazaraca.Bogunović je istrčao,pa onda velemajstorski zalomio čuvara I uposlio Đalca.No, ovaj se propisno obrukao,jer je neometan traljavo šutirao sa 11 metara,pored stative.
Kazna stiže nepun minut kasnije.Đukić je asistirao Živkoviću,ovaj u padu,leđima okrenut golu,prosleđuje loptu ka usamljenom Vignjeviću,koji je  iz skoka,desnom nogom pogodio pravo mesto-1:2.

Ulazak Kecapa umjesto nedorečenog Đalca,doneo je svežinu gostima.Upravo je Kecap kreirao sjajnu akciju u 79.minutu.Vešto je pobegao po levoj strani,nosio loptu još sa svoje polovine.Usledio je inteligentan,povratni pas ka Mugoši,no, ofanzivni vezista sa 15 metara,tuče tik pored stative.I onda,već s početka najavljeni,”fudbalski triler”.Minut 84.Akcija BSK-a koja nije mnogo obećavala.Bila je to najpre duga lopta upućena na ivicu kaznenog prostora gostiju,pa odbijena do Rožajca Asmira Kajevića. Usledila je “bomba” levicom sa 30 metara,na putu ka mreži “buba mara” je zakačila Petrovića,dovoljno da promeni smjer,prevari Đogatovića I donese egal Borčanima.

U poslednjim trenucima-drama. Živković je mogao da bira,posle centaršuta sa desne strane,gde će da šutira.Međutim,glavom,sa četiri metra,potpuno sam, šalje loptu kraj desne stative. Ostalo je bez pobednika,a ostao je I žal u redovima Novog Pazara zbog ovakvog rezultaskog epiloga:

“Zaslužili smo tri boda.Igrali smo dobro od prvog minuta,poveli na vreme,kontrolisali situaciju u prvih 45 minuta,imali poluprilike da dupliramo prednost.I u nastavku smo diktirali tempo,postigli I drugi gol,sve je bilo u našim rukama. Morali smo da realizujemo, u tim momentima, bar jednu od  stopostotnih šansi I uđemo u mirnu završnicu”,kaže kapiten Irfan Vusljanin.

Umesto toga,dogodio se preokret.Malo je falilo da opet kao gubitnici napustite Borču:

“Primili smo jedan,potom I drugi gol,na kraju smo mogli da I da izgubimo.Srećom po nas,Živković nije bio precizan u u poslednjim trenucima utakmice.Žao mi je što se sve ovako okončalo,ostaje nam da radimo na realizaciji I da ne primamo olako golove.Ova pobeda bi nam mnogo značila”,razočarano konstatuje Vusljanin.

Šta se dogodilo sa vašom ekipom u tim,ključnim trenucima?

“Mislim da smo fizički “pali”,nismo imali koncentracije u završnici utakmice.Primili smo jeftine golove,izgledali  izgubljeno u završnici….

Na sopstvenim greškama se najbolje uči:

“Pokušaćemo da izvučemo pouke iz Borče.Ne smemo više sebi dozvoljavati ovakav luksuz,zato će nam  pauza u prvenstvu dobro doći.Pre svega da podignemo nivo fizičke spremnosti I još bolje  se uigramo,kako bi što bolje ušli u nastavak borbi za bodove”,zaključio je kapiten Novog Pazara.Zbog obaveza seniorske reprezentacije,u superligaškom karavanu,sledi 15-dnevna pauza. Novi Pazar,koji je remijem u Borči,stigao do četvrtog boda,15.oktobra dočekuje,u osmom kolu,čačanski Borac.

Foto:Senad Župljanin

Elvir Nailović

Podeli