Sport

Partizan i Novi Pazar kažnjeni novčano

Zbog nereda na Kup susretu crno-beli moraju da plate 200.000 dinara, dok su Pazarci nešto strožije kažnjeni: 350.000 i dva meča uslovno.

FUDBALERI Partizana i Novog Pazara naredne utakmice će ipak igrati na svojim stadionima i uz prisustvo publike.

Bez obzira na brojne incidente na tribinama i van njih tokom nedavnog meča šesanestine finala Kupa, Disciplinska komisija FSS na čelu sa predsednikom Slobodanom Pajevićem odredila je aktuelnom šampionu iz Humske samo novčanu kaznu od 200.000 dinara, dok je Novi Pazar kažnjen ukupno sa 350.000 dinara i uslovno dve utakmice zabrane igranja kod kuće ukoliko se prekršaji ponove u narednih godinu dana.

Iako je Partizan već imao uslovnu kaznu zabrane igranja dva meča kod kuće zbog incidenata u Humskoj na startu sezone sa istim rivalom, Pajević tvrdi da navijači crno-belih “nisu ponovili isti prekršaj”.

– Partizan je uslovno kažnjen zbog isticanja verskih, političkih i nacionalističkih parola navijača, a sve to je izostalo u Novom Pazaru. Simpatizeri gostiju su se tukli sa obezbeđenjem pa je zbog toga izrečena kazna samo novčana – objasnio je Pajević.

Na stadonu u Novom Pazaru isticane su brojne zastave, čak i Kosova i Albanije. Bile su isticane parole na verskoj,nacionalnoj i na političkoj osnovi, viđena je opšta tuča navijača sa policijom, koja se prenela na gradske ulice i blokirala grad više od sat vremena…

– Zato je Novi Pazar i kažnjen uslovnom kaznom zabrane igranja na dve utakmice i ukupnom novčanom kaznom za dva prekršaja od 350.000 dinara. Sledeći prekršaj aktiviraće ovu kaznu.

Ako se uzme u obzir da je Pajović pre tri godine zbog istih ovih prekršaja zatvarao stadion Novog Pazara u Prvoj ligi Srbije na čak 12 utakmica (kasnije ublažena kazna), pitali smo ga zašto je sada primenio druge aršine.

– Uvek možemo da diskutujemo da li je kazna trebalo da bude rigoroznija ili ne, ali ove koje sam izrekao su po propisu i na osnovu dostavljene prijave. I mislim da su fer s obzirom da je početak sezone – “odbranio” se Pajović.

Podeli