Vesti

Popisivači Bošnjaci

Instruktor za predstojići popis Denis Rastoder  negirao je navode Bošnjačkog nacionalnog vijeća koje podržava Mumare Zukorlić,  da je predstojeći popis organizovan tako da se smanji broj Bošnjaka.

On je rekao da je interes Bošnjaka da ih na predstojećem popisu ima što više jer je to prilika za ostvarivanje najvećeg nacionalnog interesa.

On je negirao i navodeo strukturi popisivačke komisije i broju obrazaca sa popis kojima će ona raspolagati.

’’ Nekoliko dana pred početak popisa od strane zlonamernih ljudi došlo je do širenja dezinformacija. Osim nerazumnog poziva na bojkot popisa koji predstvlja poništavanje nas samih, šire se i najobičnije laži. Jedna od njih je i ta o neravnopravnoj zastupljenosti Bošnjaka i Srba u popisnim telima. 75% Bošnjaka angažovano je u Novom Pazaru za potrebe popisa, od toga čak 85% u gradu, na najgušće naseljenom prostoru’’ rekao je Rastoder.

Prema njegovim rečima u interesu svih građana Novog Pazara je da popis dobro prođe. On je istakao da pripreme protiču u najboljem redu uz, kako je naglasio, nesebičnu angažovanost Ggradske uprave.

Rastoder je istakao da je popis evropski standard i kao takav zahtev Evropke unije. Bošnjacima je u interesu da ih ima što više na predstojoćem popisu jer od toga, kako je rekao Rastoder zavisi razvoj Novog Pazara i ovog kraja.

’’ Na osnovu broja stanovnika određivaće se broj radnih mesta, visina transfera iz budžeta Republike Srbije, broj obdaništa, pkola, broj postelja u bolnicama i uopšte sve investicije u gradu’’ kaže Rastoder.

On je pozvao sve građane da učestvuju na predstojećem popisu, naglasivši da je to prilika za ostvarivanje najvećeg nacionalnog i ličnog interesa.

S.K

Podeli