Sport

Novi Pazar na uslovnoj, Stanojević piše opravdanje

Disciplinska komisija FSS na čijem je čelu Slobodan Pajović imala je pune ruke posla, obzirom da svake nedelje stigne po nekoliko prijava protiv klubova kako u prvenstvu tako i u Kupu Srbije.

Najdeblji izveštaj stigao je od delegata na kup utakmice Novi Pazar – Partizan Andreje Antića. Osim uvredljivih parola na obe strane, na pomenutom meču nije izostala ni tuča (navijači Partizana udarili jednog redara), viđene su i dve zastave Turske, bošnjačka, a igrači Partizana bili su „bombardovani“ raznim predmetima od strane navijača Novog Pazara.

“ Novi Pazar je za utakmicu sa Partizanom kažnjen sa 300.000 dinara i dve utakmice uslovno bez publike na godinu dana ako se sličan incident ponovi. Isti klub kažnjen je zbog propusta u organizaciji na jednoj prvenstvenoj utakmici sa 100.000 dinara. Objedinili smo im novčane kazne, tako da ukupno moraju da plate 350.000 dinara” , rekao je Slobodan Pajović, predsednik Disciplinske komisije FSS.

Kazna, međutim nije zaobišla ni Partizan, jer su navijači ovog kluba napravili incident na tribini.

“Partizan je za incident u Kup utakmici u Novom Pazaru kažnjen sa 200.000 dinara”, zaključio je Pajović.

Ovo inače nije prvi put da Partizan i Novi Pazar budu kažnjeni zbog navijača. Crno-beli su zbog incidenta u prvom kolu prvenstva posle utakmice sa istim klubom, takođe zaradili uslovu kaznu dve utakmice bez publike na godinu dana.

Protiv Aleksandra Stanojevića, trenera Partizana pokrenut je disciplinski postupak zbog ulaska na teren pre nego što je sudija označio kraj utakmice protiv Hajduka iz Kule.

Od šefa struke crno-belih zatražena je izjava povodom toga. U svakom slučaju kazna ga neće mimoići jer nije bitno da li se na terenu zadržao deset sekundi ili sat vremena.

(Izvor: Sportski žurnal)

Podeli