Sport

Delić dao dozvolu za rad treneru Pazara

Komesar za takmičenje Superlige izdao je dozvolu novom treneru Novopazaraca Ljubomiru Ristovskom da sedi na klupi prvog tima.

KOMESAR za takmičenje Superlige Branislav Delić potpisao je saglasnost novom treneru Novog Pazara Ljubomiru Ristovskom da može da vodi tim protiv Smedereva čak i bez odluke Komisije trenerske organizacije koja izdaje dozvolu. Delić je objasnio da nema ničega spornog u ovoj odluci.

– Ništa nisam uradio mimo novog disciplinskog pravilnika FSS – tvrdi Delić. – Prvo, trenerska organizacija je u četvrtak blokirala rad sekretara Paprice, dan kasnije je Odbor za hitna pitanja FSS poništio tu odluku, a ja sam, nemajući vremena da čekam rasplet, na osnovu zakona i svojih ovlašćenja izdao saglasnost novom treneru Novog Pazara.

Za takvu odluku Delić je imao utemeljenje u novom pravilniku.

– Pošto je pokrenut arbitražni postupak sa obe strane, i od Novog Pazara za raskid ugovora i od trenera Mihajla Ivanovića za naplatu novca, novi trener (Ristovski) može da dobije privremenu saglasnost Zajednice da sedi na klupi na osnovu postojećeg sklopljenog profesionalnog ugovora. Spor mora da se završi do kraja polusezone, jer u protivnom klub ne može da nastavi takmičenje, niti trener da nastavi sa radom – objašnjava Delić.

Uprkos ovom objašnjenju, mnogo je konfrontirajućih izjava.

Trenerska organizacija demantuje da je izdala dozvolu, Paprica da postoji ugovor Novog Pazara i Ristovskog, Ivanović da se vodi arbitraža. FSS će morati da preseče, a u slučaju da Ristovski nije imao pravo da vodi tim, Smederevci bi shodno propisima osvojili tri boda za zelenim stolom. A trenerske glave padaju li padaju: Milan Đuričić je smenjen u Metalcu, Milojević u Javoru, Rad još jedno kolo može sa Bosancem na klupi…

Izvor:Blic

Podeli