Sport

Plavi razočarali

 

 

Fudbaleri Novog Pazara nisu uspeli da poprave bodovni saldo, a na samo dve utakmice primili su osam golova.

Nakon utakmice sa Radom, razočarana publika, je po prvi put u istoriji zvižducima ispratila fudbalere u plavim dresovima.

Igrao se 25. minut kada je mrežu domaćih, nakon centaršuta Perovića sa leve strane, zatresao Stoiljković. Gosti su nakon toga nastavili da atakuju ga golu Ristića, koji je nemoćan bio još dva puta.

Najpre, u 61. minutu kada ga je savladao Arsić, a onda i četiri minuta pre kraja utakmice kada je Raspopovic lako došao do lopte, nakon što su se Ademović i Vusljanin “sudarili” blizu centra igrališta odakle je Raspopović sam krenuo ka golu Novog Pazara i “školski” savladao nemoćnog Ristića.

Trener gostujuće ekipe Slavko Petrović kazao je nakon utakmice da je zadovoljan izdanjem svojih fudbalera. On kaže da je Rad “preživeo vruć teren u Novom Pazaru a da nije siguran da će to isto uspeti i druge ekipe.

“Mnoge ekipe će ovde pokleknuti. Publika je fantastična i nosila je svoje fudbalere u prvih 20 minuta. Tada njima pada ritam što smo mi dobro iskoristili i postigli prvi gol”, kaže strateg gostiju Petrović.

On kaže da su njegovi fudbaleri nakon toga agresivnije krenuli ka golu Novog Pazara.

“To nam se na kraju isplatilo i sa nova tri boda idemo kući. Siguran sam da će Novi Pazar bez većih problema ostati u ovom rangu takmičenja jer to zaslužuje”, rekao je on.

Mihajlo Ivanović, trener fudbalera Novog Pazara kaže da nije očekivao poraz, te da on, kako je rekao, potpunu odgovornost preuzima na sebe.

“Lišavam igrače odgovornosti. Igrali smo korektno u prvom poluvremenu i stvarali šanse. Iz jednog centrašuta smo primili gol koji nije smeo da se desi. U drugom delu smo loše odigrali i bez obzira na moje i iskustvo fudbalera Novog Pazara nismo uspeli da se konsolidujemo i kola si krenula niz brdo koja nismo uspeli da zadržimo”, kaže Ivanović.

On kaže da ga ovaj poraz boli ali da je “na sreću tek drugo kolo”, te da veruje da će Novi Pazar, uprkos porazima na startu sezone, uspeti da uđe u mirnu luku.

“Kiksevi kod kuće nam se ne smeju dešavati jer oni znače ogroman problem za nas”, rekao je on.

Komentarišući skandiranje navijača “Miki odlazi”, Ivanović je rakao da “publika ima pravo da izrazi svoje emocije.”

“Razumem navijače i ne ljutim se na njih ma koliko mi to teško padalo. Koliko su u pravu pokazaće vreme”, kazao je on.

Odgovarajući na pitanje “Da li mu golman Ristić uliva poverenje” Ivanović nije bio konkretan ali je rekao “da je za ozbiljnu igru I tim neozbiljno primati lake golove.”

Bleda igra Novog Pazara, najkraći je opis izdanja domacih i to pred oko 7 hiljada navijača.

Podršku je imala i gostujuća ekipa koju je bodrilo oko 300 navijača.

Ova utakmica imala je epitet visokorizičnog meča, a test su položili kako navijači Novog Pazara, tako i Beograđani.

Očekuju se ozbiljne analize, korekcije i sve ono što bi dovelo do toga da Novi Pazar zaigra onako kako od njega traže njegovi verni navijači kojima fudbaleri u plavim dresovima, na startu sezone, nisu prikazali lep fudbal .

Ponovio se raštimovani orkestar, ovoga puta na domaćem terenu.

(A. Grbović)

 

 

Podeli