Sport

Amela najbolja u Evropi!

 

Fenomenalna atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić, dvostruka je juniorska je prvakinja Evrope. Ona je ličnim rekordom u trci na 3 000 metara (9:17,61), bila bez premca u estonskoj prestonici Talinu, donevši prvo odličje reprezentaciji Srbije.

Terzićeva je fantastičnu formu potvrdila i trijumfom u svojoj discipline na 1500 metara.

“Dala sam maksimum, dosta devojaka koje su trčale sa mnom su 800–metrašice, tako da mi je odgovaralo da diktiraju brži tempo”,rekla je Novopazarka nakon pobede na tri kilometra.

Nije se Amela štedela ni na drugoj trci. Iako je vojevanje na 3 000 metara prilično istrošilo, smogla je snage da na 1500 metara, ponovo poput tajfuna protutnji stazom u Talinu i istrči najbolji rezultat ove sezone 4:15.40.

“Presrećna sam, još uvek nisam svesna uspeha. Posle jučerašnje trke nisam imala vremena za slavlje psihički sam se spremala za 1500m. Uspela sam da pobedim vicešampionku sveta Mageean i Rumunku Doagu, koje obe imaju bolje lične rekorde od mene. Sama trka je bila dosta oštra, mnogo guranja i pre svega taktička. U obe trke sam uspela da pobedim i moje „slabe tačke“ a to je ono što smo moji klupski drugari i ja trenirali sve ovo vreme. Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su bili uz mene, i kompanijama koje su mi pružili pomoć Maxers i Kombuhi“, istakla je dvostruka šampionka Evrope.

Amelin trener Rifat Zilkić, nije mogao da sakrije emocije nakon fantastičnog rezultata svoje izabranice.

“Ovo je odlično. Jako sam uzbuđen. U pravom trenutku i na pravom mestu smo uspeli da Amelinu formu dovedemo do vrhunca. Spremali smo se dugo i bile su to teške pripreme, a savet mi je davnih dana dao naš proslavljeni trener Aleksandar Petrović. Pre svega Amela je radila trening za 1500m, ali je dokazala da i na 3000m može da trči veliki rezultat. Ponosan sam na nju i zahvaljujem se atletskom savezu Srbije na 100% pomoći i podršci u realizaciji njenog programa”, istakao je trener Rifat Zilkić.

Evropa je pokorena.Estonija će pamtiti skromnu devojku iz Novog Pazara,Amelu Terzić,koja je dokazala da je krunisana kralijca “kraljice sportova”.

Po ko zna koji put.

(E.N.)

{youtube}5I37bO_gfvE{/youtube}

Podeli