Vesti

Motel „ Ras“ u novom ruhu

Motel Ras na Pazarištu dobio je potpuno nov izgled. U cilju privlačenja turista na uređenju ovog objekta i okoline, ali i drugih ugostiteljskih kapaciteta,  radiće se i ubuduće, rekao je vlasnik „Lipe“ Ćerim Šemsovć

prilikom otvaranja ovog ugostiteljskog objekta. Podršku u radu dala je i Gradska uprava Novog Pazara.

Vlasnik „Lipe“ Ćerim Šemsović kaže da je 70 % radova završeno, uskoro će biti urađeno rečno korito, brana ispred  motela Ras, igraonica za decu. Ono će privući posetioce je izgradnja staze do Gradine, koja je se nalazi na listi svestke baštine, rekao je Šemsović na otvaranju.

„Startegija razvoja „Lipe“ koja treba da bude motorna snaga za razvoj turizma u gradu je stvaranje uslova turistima da dođu i borave u Novom Pazaru i da vide sve kultirno istorijske znamenitosti našeg grada“, kaže Šemsović

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je dao podršku vlasniku „Lipe“. On je rekao da je ovo primer dobre privatizacije, kao i da se nada da će dobro uređeni objekti privući veliki broj turista. Novi Pazar posetili su Slovenci, ovih dana se očekuje poseta turističke grupe iz Izmira, a najavljen je dolazak i turista iz Nemačke. Mahmutović je podsetio da je 90-tih godina Novi Pazar obilazilo preko 100.000 turista godišnje.

„Svrha privatizacije Lipe i ovo što gospodin Šemsović radi je upravo u tom pravcu da Novi Pazar pripremi infrastrukturne objekte koji su neophodni za razvoj turizma. Imamo spomenike, imamo banje, imamo prelep grad i to treba neko da dođe da vidi, a taj koji dođe treba i lepo da se smesti“, kaže Mahmutović.

Nakon uređenog Pazarišta, opremljene banje u Rajčinovićima na redu je rekonstrukcija hotela Vrbak, kaže Maumutović. On je najavio i izgradnju zatvorenog bazena na rekracionom centru, koji bi sa hotelom Vrbak činio jednu celinu.
S.Dražanin  {youtube}Vg9D6QoZ-0s{/youtube}

 

Podeli