Vesti

Ljajić: Potreban veliki dogovor

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije Rasim Ljajić, u Novom Sadu se založio za postizanje opšteg političkog konsenzusa oko ključnih pitanja zemlje.

 

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDP) i ministar za socijalnu politiku Rasim Ljajić pozvao je u nedelju u Novom Sadu sve političke faktore da postignu dogovor oko ključnih pitanja zemlje.

– Potreban je politički konzenzus svih parlamentarnih stranaka, onih na vlasti i u opoziciji, oko najvažnijih stvari u narednih pet godina, kako bi Srbija najzad krenula putem oporavka – rekao je Ljajić na Izbornoj skupštini Pokrajinskog odbora SDP za Vojvodinu.

Po Ljajićevim rečima, ključni problemi u zemlji su nezaposlenost, nelikvidnost, siromaštvo, korupcija i neefikasnost, a da bi se tu učinio pomak, trebalo bi u što skorijem roku ostvariti tri cilja.

– Na prvom mestu je reorganizacija države, koja mora da bude jeftinija i efikasnija. Država mora da pođe od sebe i javnih preduzeća, jer samo tako može da daje preporuke i lekcije drugima – istakao je lider SDP.

Drugi cilj bilo bi uspostavljanje tržišne privrede na zdravim osnovama.

– Potrebno je, najzad, čitav obrazovni sistem i nauku staviti u službu proizvodnje i razvoja – naglasio je Ljajić.

Izvor: Novosti

Podeli