Sport

Rekonstrukcija Gradskog stadiona

Počela je rekonstrukcija Gradskog stadiona u Novom Pazaru! Kamen temeljac položili su ministar Rasim Ljajić, gradonačelnik Meho Mahmutović i predstavnici navijača. Pored Gradskog stadiona, biće rekonstruisan i teren u Šutenovcu.

Stadion u Novom Pazaru dobiće novi izgled i ceo grad će se zbog toga ponositi. Počeli su radovi na rekonstrukciji zapadne, takozvane male tribine.

Ona će u potpunosti biti porušena a biće izgrađena nova sa oko 4000 sedećih mesta. Ispod tribina će biti izgrađene moderne svlačionice, kancelarije i pomoćne prostorije.

Kamen temeljac položili su ministar Rasim Ljajić, koji je i predsednik kluba, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i predstavnici navijača.

Ljajić je tom prilikom rekao da će ulazak u Super ligu “pratiti i novo sportsko zdanje koje će biti urađeno po evropskim standardima”.

“Ostaće nam određena sredstva pa ćemo ih upotrebiti i za rekonstrukciju travnatog dela. Kasnije planiramo i postavljanje reflektora. Za tri godine ćemo dobiti sasvim nov stadion”, kazao je Ljajić.

On je dodao da će u narednom periodu pored infrastrukture, biti rađeno i na stručnom usavršavanju kadrova.

“Radićemo na usavršavanju trenera. Ne sme nam se ponoviti da neke igrače okarakterišemo kao netalentovane, a da se za njih nakon toga otimaju Partizan i Crvena zvezda, kao što je to bilo u slučaju Vladimira Volkova. Slaćemo trenere u velike evropske klubove na usavršavanje. Okosnicu našeg tima moraju činiti igrači iz Novog Pazara”, istakao je Ljajić, koji je dodao da je siguran da u ovom gradu ima još talentovanih fudbalera kakav je Adem Ljajić.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović istakao je ovom prilikom značaj izgradnje novog stadiona.

“Na taj način ćemo doprineti da naša omladina stvara još bolje rezultate u sportu”, rekao je on.

“Ovo su preduslovi za stvaranje dobrih rezultata. Kada završimo radove onda ponosno možemo ugostiti velike klubove”, kazao je Mahmutović.

On je dodao da je „u pitanju veliki projekat“, nakon čije realizacije će grad dobiti dva velika sportska objekta.

Izvođači radova i nadzorni odbor veruju da će radovi teći planiranom dinamikom, te da će biti završeni u dogovorenom roku.

“Ukazano nam je veliko poverenje i tvrdim da ćemo to opravdati. Gradićemo za budućnost naše dece”, rekao je izvođač radova Asim Zejnelović.

Nadzorni odbor čine eminentni stručnjaci iz oblasti građevine.

“U pitanju je komplikovan projekat koji zahteva veliku kontrolu i tako će i biti”, tvrdi prof. dr Mirsad Tarić, stručnjak za izgradnju velikih sportskih objekata.

Novi izgled stadiona željno priželjkuju i najstariji navijači. Oni koji prate čak i treninge plavih, kažu da je Novi Pazar zaslužio, kako kažu, velelepni stadion.

Nakon Gradskog stadiona, predsednik FK Novi Pazar Rasim Ljajić i gradonačelnik Meho Mahmutović sa saradnicima, položili su i kamen temeljac na stadionu u Šutenovcu.

Kako je planirano ovde će biti urađen pomoćni teren sa veštačkom travom, svlačionice, atletska staza a kako je najavljeno, moguće je da budu napravljeni i teniski tereni.

Za rekonstrukciju sportskih objekata u Novom Pazaru, Vlada Srbije je izdvojila oko dva miliona eura.

Nakon završetka planiranih radova, Gradski stadion bi,sa severnom i južnom tribinom,mogao da primi između 12 i 15 000 gledalaca

(A. Grbović)

Podeli