Sport

Brzinom do zvezda

„Brzinom do zvezda-STIG“ naziv je takmičenja koje će okupiti učenike trećeg i četvrtog razreda iz 12 Osnovnih škola na nivou grada. Manifestaciju,čiji je pokrovitelj grad Novi Pazar,organizuju Atletski klub i Sportski savez.

Edin Zuković, direktor Atletskog kluba ističe da je cilj nadmetanja otkrivanje novih talenata.

„Želja nam je i da omasovimo atletski sport u Novom Pazaru, da decu sklonimo sa ulice i da se što više njih bavi sportom.Nakon školskih takmičenja, predviđeno je i veliko finale,za Dan grada,20.aprila. Svaku školu će reprezentovati po osam najboljih devojčica i dečaka“.

Promoterka akcije „Brzinom do zvezda-STIG“,Teodora Simović, za pet godina bavljenja atletikom,osvojila je brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

„Ovo je veoma važno nadmetanje za decu ovog uzrasta i ja im želim sreću. Manifestacija je velika i konkurencija je žestoka“.

Svoje umeće su demonstrirali i đaci osnovne škole „Bratstvo“. Direktor Dejan Kulundžić kaže da su u ovoj obrazovnoj ustanovi  ponikli uspešni sportisti,poput Azre Eminović i Darijana Đurkovića.
On je izrazio nadu da će Atletski klub u ovoj školi pronaći još talenata,dodavši da se velika pažnja posvećuje kvalitetnom izvođenju nastave fizičkog vaspitanja.

Dakle,nakon Kros prvenstva Srbije, „kraljica sportova“ u Novom Pazaru je opet u žiži. Sada su na potezu oni najmlađi.Oni koji će,20.aprila krenuti put atletskih zvezda.Stopama: Amele Terzić,Teodore Simović,Ilde Dautović,Muamera Hasanovića,Nenada Radanovića i ostalih vedeta ovdašnje atletike.

(E.N.)

 

Podeli