Sport

Rukometaši lako pronašli naftu

Rukometaši Novog Pazara su uspeli da rehabilitiju pred svojim navijačima,za poraz protiv Napretka u Kruševcu. Plavi su u najboljoj utakmici ove sezone, u svemu nadvisili mladu ekipu Proleter Naftagasa, sa 37:29 (19:16).

Iako bez povređenog kapitena Mirsada Ikića, tim Safeta Pućurice je igrao nadahnuto,svih 60 minuta, i lagano lomio otpor poletnog,ali nedovoljno iskusnog sastava iz Zrenjanina.Nakon početnog ispitivanja snaga,Novi Pazar je u šestom minutu poveo 6:4 i prednost nije ispuštao do kraja dopadljivog nadigravanja.Ostaće upamćeni „cepelini“ Jolovića s jedne,odnosno Dimitrića s druge strane, kao i „šraube“ Međedovića i Jolovića. Ti potezi,uz mnoštvo efektnih golova sa distance, podizali su „štimung“ u gledalištu,koje je uživalo u rukometnim majstorijama,naročito raspoloženih igrača Novog Pazara.
Što se brojki tiče, pobednik je prednost povećavao kako je vreme odmicalo. Ipak semafor je zabeležio najubedljivija vođstva plavih u 21. minutu (15:9), 34.minutu (22:16),48. minutu (29:22). Ostao je zabeležen gotovo nesvakidašnji rukometni detalj,kada je trener gostiju Kovačević, 30-tak sekundi pre kraja zatražio tajm-aut, vidno ljut razvojem događaja na parketu, kada je rezultat glasio već konačnih 37:29.
U redovima Novog Pazara,bez slabog mesta. Kružni napadač Međedović je najkorisniji igrač ove utakmice. Dao je sedam golova,borio se za svaku loptu. Bio neprelazan u odbrani. Avramović je,uz Dimitrića podelio epitet najboljeg strelca. Obojica su po devet puta pogodili mrežu,mada su golmani na obe strane bili izuzetno raspoloženi. Ilić (Proleter) je nanizao 14 intervencija, čuvar mreže domaćih Ćosović je imao 11 odbrana (jedan sedmerac), dok je mladi Ugljanin debi među stativama okončao sa pet odbranjenih udaraca.

„Zadovoljan sam. Publika je, kao retko kada uživala u dobroj igri i mnoštvu atraktivnih poteza.Ovo su utakmice koje popularizuju rukomet.Pokazali smo da možemo da se oslonimo i na mlađe snage, to se posebno odnosi na golmana Ugljanina. Brzo smo povratili samopouzdanje posle poraza u Kruševcu i napravili sjajnu uvertiru za veliki derbi koji nas očekuje protiv Obilića naredne subote. Hvala navijačima na ovakvoj podršci, očekujem da budu naša pokretačka snaga i protiv „vitezova“. Biće to spektakl za pune tribine“,rekao je Safet Pućurica,trener novopazarskih rukometaša.

(Foto:Irfan Ličina)

(E.N.)

 

Podeli