Sport

Plavi pregazili Savu

Fudbaleri Novog Pazara su pobedom počeli prolećni deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Plavi su u duelu 18.kola više nego zasluženo savladali sa 1:0 u Sremskoj Mitrovici,domaći Srem.

Trijumf je ostvaren u finišu,golom štopera Babića, nakon sijaset propuštenih prilika izabranika Mladena Dodića, dok domaćin ni u jednom navratu nije prišao ni nadomak mreže nezaposlenog Pustinjakovića.
Napadačka igra Novog Pazara dala je rezultat već u petom minutu. Kecap je oboren u kaznenom prostoru Srema,a sigurni sudija Vasić pokazuje na „belu tačku“. Međutim, Đalac ne koristi najstrožu kaznu,lopta je nakon njegovog šuta pogodila prečku.

U 20.minutu Kecap i Delibašić su izmenjali dupli pas. Vođa navale plavih se našao „oči u oči“ sa golmanom Srema,koji uspeva da odbrani njegov udarac,iskosa sa leve strane.
Mogao je Kecap da se upiše u listu strelaca i u 33.minutu. No,nakon centaršuta sa desnog boka,njegov pokušaj glavom sa šest metara završava na stativi.
Nisu gostujući fudbaleri gubili nadu i voljni momenat ni u drugoj polovini utakmice. I dalje su u potpunosti gospodarili terenom,prilike su se ređale,ali mreža Srema kao da je bila začarana.Iz mnoštva izglednih situacija,izdvajamo još jednu prečku Đalca,te „slobodnjak“ „rezerviste“ Selimovića,sa 25 metara,koji je Bajić na čudesan način uspeo da odbrani. Ipak,pravda je zadovoljena u 89.minutu.
Selimović je ubacio loptu iz kornera sa leve strane.U velikoj gužvi u šesnaestercu domaćina,najsnalažljiviji je Babić, koji donosi svom timu potpuno zasluženu pobedu.

Jedina mrlja na duel starih rivala je bespotreban,ali opravdano pokazan crveni karton štoperu Srema Nikoliću,koji je laktom udario Đalca.

Trener plavih Mladen Dodić, zadovoljan zbog osvajanja važnih bodova, pohvalio je svoj tim,ponajviše zbog odgovornosti u igri i voljnog momenta.

„Ovo su utakmice koje će nam se možda i ponoviti. Imali smo velikih problema sa realizacijom, iako smo stvorili mnogo izrazitih šansi i u potpunosti naidigrali protivnika. Srećom, igrači su pokazali izuzetan voljni momenat,motivaciju, karakter i strpljenje,što nam se i vratilo u finišu, golom za pobedu. Idemo dalje,sledi priprema za derbi koja nas čeka u subotu protiv Banata pred našim navijačima“.

Rezultati 18.kola Prve lige Srbije

Kolubara-Proleter             0:0

Sinđelić-Teleoptik             0:0

Dinamo-Big bull Radnički  0:0

Napredak-Mladi radnik     1:0

Banat-Mladost                  3:0

Zemun-Radnički (S)         0:0

Novi Sad-Radnički 1923   0:1

BASK-Bežanija                0:0

Srem-Novi Pazar             0:1

Na vrhu tabele je i dalje BASK, sa 38 bodova. Slede Banat i Radnički sa po 35, dok su Novi Pazar i Sinđelić sakupili po 32 boda.

(Foto:Senad Župljanin)

(E.N.)

 

Podeli