Sport

Novi Pazar centar kik boksa

Vaš grad  trenutno gaji najbolji kik boks. Dokaz za to je i Mirela Barudžić,koja je na Svetskom juniorskom prvenstvu osvojila dokazala raskošni talenat. Njena šampionska titula je pokazatelj koliko se kvalitetno i dobro radi u Kik tai boks klubu Novi Pazar, koji je za kratko vreme napravio fantastične rezultate i postao jedan od naših najjačih centara.

Velike zasluge pripadaju i treneru Huseinu Dupljaku, koji je uspeo da stvori vrsne borce, od kojih su,sem Mirele,još dvoje uspeli da osvoje medalju na smotri najboljih juniora na planeti“. Ovo su reči Dragoslava Jovanovića, predsednika Nadzornog odbora Kik boks saveza Srbije, koji je Mireli i njenom treneru uručio novčane nagrade od po 55 hiljada dinara, za rezultate ostvarene u septembru prošle godine u Beogradu.

„Siguran sam da će Mirelinim stopama krenuti još mnogo dečaka i devojčica,jer je Novi Pazar grad prepun talenata. Klub napreduje „meteorski“. Mi u Kik boks savezu smo čak u početku mislili da će biti i ugašen, ali nas je trener Dupljak na najbolji način demantovao. Velikim radom i ljubavlju prema sportu napravio je za samo tri godine mnoštvo asova“, istakao je Jovanović,inače jedan od naših najboljih sudija.

„Mnogo truda i odricanja je trebalo da bi se došlo do najvišeg stepenika pobedičkog postolja. Uz kvalitetne pripreme, najpre u klubu, potom i u reprezentaciji bila sam spremna za Svetsko prvenstvo. Na prvi pogled izgleda lako, ali je na ringu bilo veoma teško. Da bi došla do titule morala sam da pobedim dve reprezentativke Rusije, koja je velesila u svim sportovima“, istakla je Mirela Barudžić, zahvalivši na nagradi.

„Tri medalje na Svetskom prvenstvu, nisu samo moj uspeh. Pakleno smo se spremali, u svakom trenutku smo bili tim, znali smo šta želimo i to i ostvarili. Hvala svima koji su bili uz nas,počev od Gradske uprave,pa do Hida Dupljaka, koji nam je omogućio da sprovedemo pripreme na njegovom poligonu. Obećavam da ćemo i ove godine nastaviti istim tempom. Donećemo Novom Pazaru još medalja sa evropskih i svetskih prvenstava“, obećao je Husein Dupljak,trener novopazarskih kik boksera.

„ Ovo je jedan od najboljih klubova u Novom Pazaru. Iako postoji samo tri godine, rezultati su izvanredni,što dokazuju i tri medalje sa Svetskog prvenstva. Međutim, to nije nikakvo čudo,ukoliko se dobro radi. Gradska uprava će učiniti sve da maksimalno pomogne kao i do sada, jer nam je cilj da decu sklonimo sa ulice i usmerimo ih na pravi put, a jedan od njih je sport“,rekao je direktor Sportskog saveza Enver Gusinac.

Podsetimo, na Prvenstvu sveta za juniore, koje je održano u Beogradu krajem septembra prošle godine, članovi Kik tai boks kluba Novi Pazar su osvojili tri medalje. Zlatnu Mirela Barudžić,srebrnu Ajla Lukač, dok je Sedadu Bukviću pripalo bronzano odličje.

(E.N.)

 

Podeli